Yllättävätkö itseluottamusta uhkuvat suomalaismiehet normaalimatkalla? Myrskysää saattaa sekottaa kärkikamppailun: "Silloin hyvällä ammunnalla on korkealla"

Ampumahiihdon maailmancupin alkukausi oli vaikea suomalaismiehille. Östersundin MM-kisoissa he ovat onnistuneet nostamaan tasoaan.

ampumahiihto
Olli Hiidensalo.
Olli Hiidensalo.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Suomen miehet onnistuivat mainiosti viime viikonlopun pikakilpailussa ampumahiihdon MM-kisoissa Östersundissa. Olli Hiidensalo, Tuomas Grönman ja Tero Seppälä pääsivät kaikki maailmancupin pisteille ja takaa-ajokisaan mukaan.

Takaa-ajossakin suomalaiskolmikko onnistuivat kauden kisoihin nähden hyvin, joten odotukset keskiviikon normaalikilpailuun ovat myös vahvat.

– Se, että olimme kaikki mukana takaa-ajossa ja pisteillä pikakisassa, on ollut parasta, mihin me pojat olemme pystyneet yhdessä kisassa. Tietenkin haluamme olla parempia. Emme ole tyytyväisiä näihinkään sijoituksiin, Tuomas Grönman vakuutti Yle Urheilun haastattelussa

Hiidensalo, Grönman ja Seppälä saivat tiistaina tehdä viimeistelyharjoituksen aurinkoisessa kelissä, mutta päivän kisassa tilanne on todennäköisesti toinen. Östersundiin on luvattu myrskyisempiä olosuhteita.

– Oli mukava olla auringonpaisteessa, kun on ollut melkoista lumimyräkkää. Mutta niinhän tuo taas näyttää, että kun on kisat, niin on huonompaa keliä. Ei siinä mitään, se on kaikille sama, Tero Seppälä naurahti.

Tero Seppälä.
Tero Seppälä.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Normaalimatkan kisassa ampuminen korostuu, sillä ohilaukauksesta tulee aina yksi sakkominuutti. Olli Hiidensalo totesikin, että ratkaisut nähdään todennäköisimmin ampumapenkalla.

– Se minuutti on niin iso, että vaikka on rankat ladut, eivät erot siinä muodostu kuitenkaan niin isoiksi. Ammunta ratkaisee, Hiidensalo totesi.

Seppälän mukaan hänen toimintansa ampumapenkalla on ollut sen verran hyvää, ettei huipputuloksen saaminen ole ollut kaukana.

– Kisa kisalta on parantunut ainakin omasta mielestäni, joten jatketaan samalla linjalla.

Kisassa pitää jaksaa mennä tasaisen vahvasti koko matka, joten hyvä matkavauhti päälle ja sitten vain hyviä, rentoja ampumasuorituksia.

Grönman oli pari vuotta sitten hyvin usein normaalimatkoilla aina pisteillä, mutta viime aikoina hänen tasonsa ei ole riittänyt yhtä hyviin sijoihin. Pikakisassa hän ampui puhtaasti ja oli kisan 37:s, joten normaalimatkalla hän odottaa jopa parempaa sijoitusta, jos vain sihti on kohdillaan.

– Jos tulee kovaa tuulta, niin tulee paljon sakkoja. Silloin hyvällä ammunnalla on korkealla. Siellä voi todellakin tulla yllätyksiä, hän uskoi.

Lähetys miesten 20 kilometrin normaalimatkalta alkaa TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheessa klo 17.00.

Lue myös:

Mäkäräinen ei ole päässyt sinuiksi Östersundin oikukkaiden tuulien kanssa, Puurusen mukaan painetta ampumapuolelle tulee myös hiihtovauhdista

Päävalmentaja ei "revi stressiä" Kaisa Mäkäräisen heikentyneestä osumatarkkuudesta, sillä kovaan tasoon pitää pystyä vastaamaan – "Tänään emme olleet riittävän hyviä"

Mäkäräinen toivoi enemmän kuin sai – "Kurssia vaikea kääntää kesken kisojen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat