Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Cristiano Ronaldo juhli hattutemppuaan kyseenalaisella tuuletuksella ja mahtaili itsevarmana: "Tämän takia Juventus osti minut"

Diego Simeone sai vastaavasta tuuletuksesta 20 000 euron sakot.

Mestarien liiga
Cristiano Ronaldo
Tämä Cristiano Ronaldon tuuletus kohahdutti tiistai-iltana.Alessandro Di Marco / AOP

Cristiano Ronaldo osoitti jälleen suuruutensa tiistai-iltana jalkapallon Mestarien liigassa. Ronaldon edustama Juventus oli ennen neljännesvälierien toista osa-ottelua kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta Ronaldon hattutemppu käänsi asetelman ympäri.

Portugalilaistähti viimeisteli kolme maalia Atlético Madridin verkkoon ja Juventus eteni puolivälieriin yhteismaalein 3–2.

– Cristiano Ronaldo on maailman paras. Hän pystyy tekemään tällaisia suorituksia tärkeinä iltoina, sanoi Atléticon päävalmentaja Diego Simeone AFP:lle.

Simeone tietää, mistä puhuu, sillä hän on Atléticon valmentajana joutunut kokemaan monesti Ronaldon suuruuden. Ronaldo pelasi ennen paikallisvastustaja Real Madridissa.

Real Madrid voitti Atléticon Ronaldon aikana Mestarien liigan finaaleissa vuosina 2014 ja 2016. Vuoden 2017 välierissä Ronaldo iski hattutempun Atléticon verkkoon.

Tiistai-illan puheenaiheeksi nousi Ronaldon tuuletus, joka muistutti kovasti Simeonen vastaavaa kaksi viikkoa sitten otteluparin ensimmäisessä osaottelussa.

Tuuletusta voi pitää härskinä, minkä vuoksi Simeone sai 20 000 euron sakot Uefalta.

– Hän näki, mitä tein Wanda Metropolitanolla. Kuten minäkin, hän yritti näyttää luonnetta, Simeone totesi tuuletuksesta.

"Tämä oli maaginen ilta"

Juventus on dominoinut viime vuosina italialaista jalkapalloa, mutta seuran edellisestä Mestarien liigan voitosta on yli 20 vuotta.

Viime kesänä joukkue hankki Ronaldon, jonka toivotaan johdattavan seuran mestaruuteen.

– Juventuksen historiassa ei ole nähty tällaista comebackia, Ronaldo sanoi.

– Tämän takia Juventus osti minut, jotta voisin auttaa heitä tällaisissa peleissä. Teen työni ja olen erittäin iloinen. Tämä oli maaginen ilta.

Ronaldo kehui ottelun jälkeen itseään, mutta muisti antaa tunnustusta myös joukkuekavereilleen.

– Tämä ei ollut erityinen ilta pelkästään maalieni takia, vaan myös joukkueen uskomattoman asenteen ansiosta. Tällaista mentaliteettia tarvitaan Mestarien liigassa, Ronaldo sanoi.

Vuoden 1996 mestaruuden jälkeen Juventus on pelannut viisi kertaa Mestarien liigan loppuottelussa, mutta hävinnyt joka kerta.

– On liian aikaista puhua finaalista. Me etenemme askeleen kerrallaan.

Kauden maalisaldo kasvoi neljään

Ronaldo, 34, ei ole tällä kaudella ollut parhaassa vireessään Mestarien liigassa. Ennen tiistain Atlético-ottelua hän oli tehnyt eurokentillä vain yhden maalin.

Nyt hän viimeisteli hattutempun, jolla hän nousi FC Barcelonan Lionel Messin rinnalle Mestarien liigan hattutempputilaston kärkeen. Messi ja Ronaldo ovat molemmat viimeistelleet Mestarien liigassa kahdeksan hattutemppua.

Lue myös:

Ronaldon hattutemppu siivitti Juventuksen jatkoon– City murskasi Schalken

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat