1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Kansainvälinen kiekkoliitto ihastui Tampereen areenaan – Puheenjohtaja: Jos täällä ei päästä sopuun, menemme Turkuun

Suomen jääkiekkoliitto ja Tampereelle valmistuvan areenan taustayhtiö eivät ole vielä päässeet sopuun MM-kisojen pelaamisesta hallissa 2022. Kansainvälinen jääkiekkoliitto tiedotustilaisuuden, jossa keskityttiin sääntömuutoksiin.

Kuva: Getty Images

Tampereen keskustaan rakenteilla oleva jäähalli on yksi vuoden 2022 MM-kisojen areenoista, jos Suomen jääkiekkoliitto ja hallin taustayhtiö pääsevät sopimukseen, ilmoitti Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel keskiviikkona.

IIHF:n hallitus on kokoustanut Tampereella alkuviikon ja tutustunut valmistuvan areenan ominaisuuksiin.

– Olen hyvin vaikuttunut siitä, mitä täällä on saatu aikaan. Olemme antaneet kisat Suomelle, mutta on maan jääkiekkoliiton käsissä, missä pelataan. Jos he sanovat, että Tampere on liian kallis menemme Turkuun, Fasel totesi Yle Urheilulle.

Liiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo uskovansa, että MM-pelejä järjestetään Tampereella kolmen vuoden kuluttua.

– Uskon, että Tampereella pelataan. Mutta täytyy muistaa, että liitto ja halliyhtiö eivät ole tehneet sopimusta. Eli vähän vielä roikkuu, Kummola totesi.

– Toivon, että sopimukseen tullaan mahdollisimman pian, että päästään siirtymään normaaliin päiväjärjestykseen.

Hallitus käsitteli Tampereella sääntömuutoksia, joista kiinnostavimmat koskevat kaukalokokoa IIHF:n alaisissa turnauksissa.

Faselin mukaan hallitus esittää, että kaudesta 2021-2022 siirrytään NHL:n käyttämään kapeaan kaukaloon, joka on 26 metriä leveä.

Tämä tarkoittaa, että Suomen MM-kisat pelataan kapeassa kaukalossa. Näin myös Pekingin olympialaisissa 2022 tullaan pelaamaan NHL-kaukalossa.

– Peli on muuttunut ja ymmärrämme nyt, että meidän pitää antaa parhaille pelaajille mahdollisuus esitellä taitojaan kaukalossa, jossa he pelaavat koko kauden, Fasel perusteli päätöstä.

IIHF:n turnauksissa pelataan jatkoajat jatkossa samaan tapaan kuin NHL:ssä eli kolmella kolmea vastaan.

Vaikka kansainvälinen liitto nyt sorvaa sääntöjään enemmän NHL:n suuntaan, ei kärkiliigan pelaajien saapumisesta olympialaisiin ole mitään uutta kerrottavaa.

– Neuvottelukontakti on olemassa ja meidän on tehtävä kaikkemme, jotta NHL-pelaajat ovat mukana Pekingissä, Fasel sanoi.

Lue myös:

"Uskon, että MM-kisat pelataan Tampereella" –​ Suomen MM-kisoissa pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa

Yhdessä Faselin kanssa sivuun siirtyvän Kalervo Kummolan mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton johtopaikkaa havittelee "ainakin puoli hallitusta"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto saa uuden puheenjohtajan – Fasel vahvisti TASSille, että ei jatka