1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekon miesten MM-kisat

"Uskon, että MM-kisat pelataan Tampereella" –​ Suomen MM-kisoissa pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa

Jääkiekon MM-kisojen isännyydestä on kilpaillut kuusi areenaa eri puolilta Suomea. Kansainvälinen jääkiekkoliitto piti tiedotustilaisuuden keskiviikkona Tampereen keskustassa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoo vuoden 2022 MM-kisojen paikkakunnat?
Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoo vuoden 2022 MM-kisojen paikkakunnat?

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden Tampereella, josta odotettiin tietoa Suomessa vuonna 2022 järjestettävien MM-kisojen areenoista.

Tiedotustilaisuus järjestettiin rautatien päälle rakennettavan kaupunginosan ja monitoimiareenan uudessa esittelytilassa Tampereen rautatieasemaa vastapäätä, mutta vahvistuksia ei vielä saatu.

– Kyllä uskon, että kisat pelataan Tampereella. Mutta täytyy muistaa, että Jääkiekkoliitto ja halliyhtiö eivät ole tehneet sopimusta. Eli vähän roikkuu, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola totesi Yle Urheilulle.

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat IIHF:n hallituksen puheenjohtaja René Fasel, varapuheenjohtajat Kalervo Kummola ja Bob Nicholson sekä hallituksen jäsen ja Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak.

Kun Suomi haki ja sai kisat vuodelle 2022, pelipaikkakunniksi oli nimetty Helsinki ja Tampere. Suomen jääkiekkoliiton mukaan tämä oli kuitenkin vain hakuvaihetta varten tehty alustava jako.

Jääkiekkoliitto kertoi jo vuoden 2017 lopussa, että lopullinen päätös kisa-areenoista tehdään myöhemmin, todennäköisesti vuonna 2019.

NHL-kaukaloon 2022

Fasel vahvisti keskiviikkona IIHF:n hallituksen esittävän kongressille, että kaudesta 2022 alkaen myös IIHF:n alaisissa kisoissa pelataan NHL:n käyttämässä kaukalossa, jonka leveys on 26 metriä. Hallituksen esitykset menevät yleensä läpi.

Lisäksi Pekingin olympiakisoissa tullaan pelaamaan kapeassa kaukalossa.

Fasel kertoi asiasta aiemmin keskiviikkona venäläisen uutistoimiston Tassin artikkelissa (siirryt toiseen palveluun) (venäjäksi). Tähän saakka arvokisat on pelattu 30 metriä leveässä kaukalossa.

Aiemmin Kalervo Kummola on sanonut, että esimerkiksi Tampereen tulevan monitoimiareenan suunnitelmia ehditään vielä muuttaa (siirryt toiseen palveluun) (Iltalehden uutinen), jotta kaukalosta saadaan NHL-kokoinen.

Kisa-areenat voivat valmistua viime hetkillä

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat on aiottu järjestää kahdessa hallissa. Kisaisännyyttä on tavoitellut kuusi suomalaista areenaa (siirryt toiseen palveluun). (MTV Sportin uutinen). Osa areenoista on vielä suunnitteilla tai rakenteilla.

Helsingin Töölöön suunnitellaan uutta Garden Helsinkiä (siirryt toiseen palveluun). Jos uusi tapahtuma-areena ei ehdi valmistua MM-kisoihin, tarjolla on myös nykyinen areena Pasilassa.

Tampere rakentaa parhaillaan uutta monitoimiareenaa (siirryt toiseen palveluun) junaradan päälle, ja Turussa uusi monitoimiareena (siirryt toiseen palveluun) on tulossa ratapihan elämyskeskukseen.

Jyväskylä haluaisi järjestää kisat Hippoksen alueelle rakentuvassa uudessa urheilupuistossa.

Ehdolla on ollut myös Espoo, jossa järjestetään jääkiekon naisten MM-kisat (siirryt toiseen palveluun) huhtikuussa 2019.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto myönsi vuoden 2022 MM-kisat Suomelle keväällä 2017. Aiemmin Suomi oli hävinnyt kamppailun vuoden 2021 kisoista yhden äänen erolla.