1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Suomen MM-kisojen pääsihteeri haluaa Leijonat Tampereelle

Jääkiekkoliitto ja tulevan areenan halliyhtiö vääntävät muun muassa rahasta. Pääsihteeri Heikki Hietanen toivoo, että Suomi pelaa MM-pelinsä 2022 juuri Tampereella.

Kuva: Tomi Hänninen

Keskiviikkona odoteltiin vahvistusta kaupungeista, joissa jääkiekon MM-turnaus pelataan 2022.

Vaikka Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vakuuttikin, että Tampereella tullaan pelaamaan, jätettiin asia vielä auki.

Pääsihteeri Heikki Hietasen mukaan suunnitelma on tällä hetkellä, että Leijonat pelaa kolmen vuoden sisällä rautatien päälle valmistuvassa hallissa.

– Neuvotteluja on käyty kevään aikana. Varmaan rahakin on yksi kysymys, mutta isossa sopimuksessa on monta kohtaa puolin ja toisin, Hietanen kertoi Jääkiekkoliiton ja halliyhtiön välisestä väännöstä.

– Toivon mukaan Tampereella pelataan Suomen kanssa, mutta käydään neuvottelut ensiksi.

Järjestäjämaa voi tarvittaessa siirtää yhden kisojen osallistujamaista haluamaansa kaupunkiin. Muuten joukkueet jaotellaan maailmanrakingin perusteella.

Tällä hetkellä kisat pelataan Helsingissä ja Tampereella, vaikka IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel pelottelikin kisojen siirtämisellä Turkuun, jos halliyhtiön kanssa ei päästä sopuun.

Ottelut pelataan IIHF:n hallituksen esityksestä 26 metriä leveässä kaukalossa. Hietasen mukaan Tampereen halliin suunnitellaan kaukaloa, jonka leveyttä voidaan säädellä 26-28 metriin.

Pienempi kaukalo tarkoittaa satoja lisäpaikkoja katsomoon.

– Täällä päästään tekemään uutta hallia, niin voidaan suunnitella niin, että saadaan lisäpaikkoja. Hyvä, että tämä päätös on julkinen ja tehty, jotta se auttaa hallin rakentajia, Hietanen kiitteli.

Lue myös:

"Uskon, että MM-kisat pelataan Tampereella" –​ Suomen MM-kisoissa pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa

Kansainvälinen kiekkoliitto ihastui Tampereen areenaan – Puheenjohtaja: Jos täällä ei päästä sopuun, menemme Turkuun