1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. skeittaus

Suomen olympiamitalitoivo skeittasi ykkössijalle ja teki ennätyksen arvostetussa kilpailussa Kaliforniassa

Skeittaus on ensimmäistä kertaa mukana olympialajina Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

Lizzie Armanto jahtaa paikkaa Tokion olympialaisiin. Kuva: ePressi.com

Suomalais-amerikkalainen rullalautailija Lizzie Armanto on noussut ryminällä Tokion olympialaisten Suomen mitalitoivoksi. Armanto voitti arvostetun Combi Pool Classic -rullalautakilpailun Kaliforniassa Yhdysvalloissa viikonloppuna.

Hän on ensimmäinen naisrullalautailija, joka on voittanut kyseisen kilpailun kaksi kertaa.

Voitollaan Armanto nappasi 28 000 dollarin pääpalkinnon ammattilaissarjassa. Mukana kisassa oli maailmanlaajuisesti ansioituneimpia naisrullalautailijoita. Kilpailun järjestäjänä toimii rullalautamerkki Vansin lisäksi myös World Cup Skateboarding.

Armanto kertoi tammikuussa edustavansa Suomea olympialaisissa. Rullalautailu on olympiakilpalaji ensimmäistä kertaa Tokiossa vuonna 2020.

Armantolla, 26, on usean vuoden ajan kuulunut lajin menestysurheilijoihin. Hän on voittanut uransa aikana muun muassa X Gamesin rullalautailun parkin. Viime vuonna Armanto teki skeittilegenda Tony Hawkin tunnetuksi tekemän hurjan 360 Loopin maailman ensimmäisenä naisena.

Kalifornialaisskeittarin isä on kotoisin Suomesta.

Lue myös:

Rullalautailumaajoukkue houkutteli lajin huippunimen Suomen riveihin – tavoitteena paikka Tokion olympialaisiin

Kalifornialaisskeittari on käynyt Suomessa kolme kertaa, mutta haluaa edustaa isänsä kotimaata olympialaisissa – "Olemme pissat housuissa innosta soikeana"