Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Roman Eremenkon paluu maajoukkueeseen siirtyi jälleen – "Neuvottelin asiasta tiettyjen pelaajien kanssa ennen kuin teimme päätöksen"

Huuhkajia luotsaava Markku Kanerva toivoo, että Roman Eremenko palaa maajoukkueeseen viimeistään kesäkuun EM-karsintaotteluissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. AOP

Roman Eremenkon odotettiin palaavan Suomen jalkapallomaajoukkueeseen tulevissa EM-karsintojen avausotteluissa. Keskiviikkona kuitenkin paljastui, että venäläistä Rostovia edustava Eremenko on loukkaantunut.

– Eremenko on kärsinyt lonkankoukistajavammasta. Hänellä on mahdollisuudet levätä nyt maajoukkuetauon aikana. Päätimme yhdessä, että hänen on parempi jäädä nyt pois ja hoitaa itsensä kuntoon, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Yle Urheilulle.

– Tämä ratkaisu palvelee niin maajoukkuetta kuin Eremenkon seurajoukkuettakin. Eremenko on hyvässä fyysisessä kunnossa eikä hänen pelinäkemyksensä ole kadonnut mihinkään, Kanerva taustoitti.

Kanerva toivoo näkevänsä Eremenkon maajoukkueessa viimeistään kesäkuussa pelattavissa EM-karsintaotteluissa.

– Kaikki tietävät sen, minkätasoisesta pelaajasta puhutaan, kun Roman on parhaassa kunnossaan. Olemme olleet kaikki samaa mieltä siitä, että silloin Roman pystyy auttamaan maajoukkuetta, Kanerva mietti.

Kansojen liiga tarjosi suomifutiksen ystäville harvinaista herkkua. Vuosien tauon jälkeen voittoja tuli liukuhihnalta ja Huuhkajat huokui postiivista energiaa. Kaiken kruunasi lohkovoitto.

Vaikka Eremenko on kärsinyt kokaiinikärystä langetetun rangaistuksen, eivät maajoukkueen ovet auenneet ilman joukkueen sisäisiä palavereja.

– Neuvottelin asiasta tiettyjen pelaajien kanssa ennen kuin teimme päätöksen, että joukkue on valmis ottamaan hänet vastaan.

– Kaikki tietävät Romanin tason pelaajana, kun hän on kunnossa ja parhaimmillaan. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että silloin hän pystyy joukkuetta auttamaan, kertoo Kanerva.

Suomen karsintataival alkaa 23. maaliskuuta vierasottelulla Italiaa vastaan.

– Näen ennen kaikkea Italia-ottelun meille isona mahdollisuutena. Upeaa aloittaa karsinnat lohkon ykkössuosikkia (Italia) vastaan, paineet ovat varmasti heillä, Kanerva ennakoi.

Italiasta Huuhkajien tie vie Armeniaan. 26. maaliskuuta pelattavasta Armenia-ottelusta Suomelle kelpaa vain täysi kolmen pisteen potti.

– Armenia on erityyppinen joukkue kuin Italia. Armenialla on varmasti tukenaan todella fanaattinen kotiyleisö, tulemme saamaan aikamoista painetta sitä kautta.

Maaliskuun karsintapelien jälkeen Suomen karsinnat jatkuvat kesäkuussa. Suomi saa vieraakseen Bosnia-Hertsegovinan ja jahtaa vieraspisteitä Liechtensteinista.

Juttua ja otsikkoa muokattu 13.3.2019 klo 17: Lisätty Markku Kanervan kommentit neuvotteluista muiden pelaajien kanssa.

Lue lisää:

Huuhkajien EM-karsintaryhmä julkistettu – loukkaantunut Roman Eremenko jäi sivuun

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat