Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

F1:n kilpailujohtaja Charlie Whiting on kuollut

F1-varikolla yli 40 vuotta työskennellyt Whiting toimi F1:n kilpailujohtajana vuodesta 1997

Formula 1
Charlie Whiting
Charlie Whiting työskenteli F1-varikoilla yli 40 vuotta.AOP

Formula ykkösten pitkäaikainen kilpailujohtaja Charlie Whiting on kuollut äkillisesti uuden kauden aattona. Kansainvälisen autoliiton FIA:n mukaan Whiting kuoli tänä aamuna Melbournessa 66-vuotiaana keuhkoveritulpan seurauksena.

F1-varikolla yli 40 vuotta työskennellyt Whiting toimi F1:n kilpailujohtajana vuodesta 1997. Whiting on ollut F1-varikolla näkyvä hahmo, ja hänen tehtäviinsä on kuulunut muun muassa ratojen turvallisuudesta vastaaminen ja kisatuomaristojen johtaminen.

Whiting on myös painanut nappia, joka sammuttaa lähtövalot kisan alussa. Hänet onkin nähty usein ennen kisan starttia tv-kuvissa kontrolloimassa lähtövaloja.

Linkki tallien ja tuomariston välillä

Whiting on myös usein ollut linjaamassa erilaisia ratakohtaisia sääntöjä, esimerkiksi kuinka roimasti jossakin tietyssä mutkassa saa hyödyntää radan ulkopuolista aluetta.

Whiting on ollut kisojen aikana linkki tallien ja tuomariston välillä. Kuljettajat ovatkin usein radiossa käskeneet "kertomaan Charlielle", jos ovat kisatilanteessa katsoneet kokeneensa vääryyttä.

Whiting työskenteli 1970-luvun lopulla Hesketh-tallissa ja 1980-luvulla Brabham-tallissa. FIA:n palkkalistoilla hän aloitti vuonna 1988.

– Olen valtavan surullinen kuullessani Charlien äkillisestä poismenosta. Olen tuntenut Charlie Whitingin vuosia ja hän on ollut hieno kilpailujohtaja ja keskeinen ja jäljittelemätön hahmo F1:ssä. Häneen on tiivistynyt tämän fantastisen urheilulajin etiikka ja henki, sanoi FIA:n puheenjohtaja Jean Todt tiedotteessa.

– Formula 1 on menettänyt Charliessa uskollisen ystävän ja karismaattisen lähettilään. Kaikki minun, FIA:n ja koko moottoriurheiluyhteisön ajatuksen ovat hänen perheensä ystäviensä ja F1:tä rakastavien kanssa.

F1-kausi alkaa Melbournessa tänä viikonloppuna. Vielä ei ole kerrottu, kuka ottaa Whitingin tehtävät hoitaakseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat