Säikähdyksellä selvittiin! Uusi MotoE-sarjan kausi ei peruunnu, vaikka tulipalo tuhosi kaiken – suomalaiskuljettaja: "Niinhän siinä oli käynyt, että porona ne oli"

Varikkoteltan tulipalo tuhosi keskiviikkoyönä Espanjan Jerezissä MotoE-sarjan kaluston.

Niki Tuuli Kuva: Gareth Harford / Lehtikuva

Ratamoottoripyöräilyn MotoE-sarjan kausi ei peruunnu, vaikka raju tulipalo varikkorakennelmassa tuhosi lähes kaiken sarjaan vaadittavan kaluston, mukaan lukien 18 moottoripyörää viime yönä. Jerezissä oli meneillään sarjan testiajot.

Aamulla Motorsportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) koko MotoE-kausi oli vaarassa, koska kaikki moottoripyörät olivat tuhoutuneet. MotoE tulee tähän kauteen uutena ratamoottoripyöräilysarjana.

MotoE-sarjassa kilpaileva suomalainen kuljettaja Niki Tuuli kertoi torstaina iltapäivällä, että sarjan aloitus lykkääntyy, mutta kausi ei peruunnu. Paikan päällä olevan suomalaiskuljettajan mukaan tuhoutuneet tavarat korjataan mahdollisimman pian.

– Parin viikon päästä selviää, missä aikataulussa tuhoutuneet pyörät ja latauslaitteet korjataan. Aika lailla kaikki tuhoutui, suomalaisen Ajo Motorsportin kuljettaja Tuuli kommentoi Yle Urheilulle.

– Tosi harmillista, että tuollaista pääsee tapahtumaan. Mutta kun on paljon sähkölaitteita ja varikkoteltta aina voi tapahtua jotain, Tuuli kertoo.

"Pääasia, että kausi jatkuu"

Tuuli sai tiedon varikkoteltan tulipalosta aamulenkin päätyttyä, jonka jälkeen hän meni onnettomuuspaikalle.

– Menin varikolle katselemaan tilannetta, ja niin siinä oli käynyt, että porona ne oli. Mutta pääasia, että kausi jatkuu, Tuuli sanoo.

Suomalaiskuski ei osannut sanoa, minkälaiset taloudelliset vahingot Ajo Motorsport tulipalossa kärsi. Tuulen mukaan lähes kaikki tavarat tuhoutuivat jokaiselta tallilta. Yle Urheilu ei tavoittanut Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajoa kommentoimaan tilannetta.

MotoE-sarjan jatkoa odotellessa Tuuli aikoo käydä Moto2-luokan testeissä. Ensi viikolla mies suuntaa nokkansa kohti Suomea.

Sähkömoottoripyörien MotoE-sarjan kauden oli määrä alkaa 5. toukokuuta Jerezissä Espanjassa. Ensimmäisen kauden kilpailukalenterissa on kuusi osakilpailua.

Lue myös: