Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Naisten jalkapalloliigassa jännittävät asetelmat – hallitsevan mestarin puuttuminen sekoittaa pakkaa, HJK ja Åland United suurimmat mestarisuosikit

Naisten liigassa vaihtuu ensi kaudella mestari. Uuden organisaation taakseen saanut KuPS voi yllättää suosikit.

naisten jalkapallo
Naisten liiga
HJK jäi viime kaudella hopealle. Mestaruuden vienyt PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Ykkösessä.AOP

Naisten jalkapalloliiga käynnistyy ensi viikon lauantaina mielenkiintoisista lähtökohdista. Hallitseva mestari PK-35 Vantaa jäi ilman liigalisenssiä ja pelaa alkavalla kaudella Ykkösessä.

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen pitää tilannetta erittäin valitettavana.

– Todella surullista. PK-35 ja Jari Väisänen tiimeineen on tehnyt erinomaista työtä kentällä jo monta vuotta. Tämä oli koko suomalaiselle naisjalkapallolle erittäin surullinen asia, Miettinen summasi.

Joukkue pelaa ensi kaudella Ykkösen lisäksi Mestarien liigassa. Hallitsevan mestarin poisjäänti vaikuttaa vahvasti myös Naisten liigan asetelmiin.

– En vielä tiedä viimeisiä viestejä, mihin kukakin pelaaja siirtyy pelaamaan. PK-35 varmastikin haluaa vielä itse pelata Ykköstä. Se, kuinka moni pelaaja jää seuraan, vaikuttaa varmasti siihen, miten Naisten liiga muotoutuu, Miettinen jatkoi.

Toivon, että tilalle nousee joukkueita, jotka ottavat sen tilan ja saadaan myös tälle kaudelle kovia pelejä.

Paula Myllyoja, Åland United

Etenkin pääkaupunkiseudulla tilanne on Miettisen mielestä kutkuttava.

– Jos pelaajia siirtyy vielä esimerkiksi HJK:hon tai johonkin muuhun seuraan, se saattaa vielä muuttaa asetelmia.

Myös pelaajat pitävät hallitsevan mestarin poisjääntiä valitettavana. Åland Unitediin täksi kaudeksi siirtynyt kokenut maalivahti Paula Myllyoja toivoo muiden joukkueiden nostavan tasoaan.

– Meiltä puuttuu taas yksi kova joukkue, mikä tarkoittaa kahta tai kolmea kovaa peliä vähemmän. Toivon, että tilalle nousee joukkueita, jotka ottavat sen tilan ja saadaan myös tälle kaudelle kovia pelejä.

– Hyvä joukkue ja kovia pelaajia pelaa nyt Ykköstä eikä Naisten liigaa. Kyllä se varmasti näkyy.

HJK ja Åland United mestarisuosikit

Varmaa on, että Naisten liigassa vaihtuu ensi kaudella mestari. Ennakkosuosikeissa viime kauden hopea- ja pronssijoukkueet nousevat ylitse muiden.

– HJK on ensi kaudella ehdottomasti yksi suosikki. Varsinkin jos PK 35:sta vielä joku pelaaja siirtyy HJK:n riveihin. Åland haastoi viime kaudella jo vahvasti HJK:n ja PK 35:n, Miettinen pohtii.

Anna Westerlund
Anna Westerlund kuuluu myös maajoukkueen kokeneimpiin pelaajiin.AOP

Åland United ovat saaneet käynnistyvälle kaudelle kovia vahvistuksia, kun vuoden naispelaajaksi valittu Anna Westerlund palaa ulkomaan vuosien jälkeen kotimaan liigaan. Maalivahtiosastolle saapui HongastaMyllyoja,joka pelaa joukkueen toisen maalivahdin Anna Tammisen kanssa myös maajoukkueessa. Puolustusta vahvistaa lisäksi PK-35 Vantaasta siirtynyt Tiia Peltonen.

KuPS ja TiPS voivat yllättää

Viime kaudellakin mitaleista taistellut kahden vuoden takainen mestari Honka on kokenut valmentajanvaihdoksen lisäksi nuorennusleikkauksen. Luciano Posillipon jälkeen valmennusvastuun otti Rosa Lappi-Seppälä.

– Hongassa on nuorten maajoukkuepelaajia usealle eri pelipaikalle. Heillä on uusi valmentaja ja uusi tapa tehdä asioita, mutta uskon, että he ovat myös kärkikahinoissa.

Myös Kuopiossa tilanne on kiinnostava. Naisten liigassa viime kaudella pelannut kuopiolainen Pallokissat putosi kauden päätteeksi Ykköseen, ja sen toiminta siirtyi KuPSin alaisuuteen. Joukkueen sarjapaikka Naisten liigassa varmistui vasta helmikuussa.

KuPS naiset
Kuopion Palloseura on Marianne Miettisen paperilla yksi Naisten liigan yllättäjistä.Kimmo Porttila/YLE

– Kuopion Palloseura operoi vähän eri tavalla kuin moni muu liigajoukkue. He ovat hienosti päässeet osakeyhtiön mukaan ja miesten toiminnan kautta toimintakulttuuri on hyvin lähellä miesten liigajoukkueen toimintaa. Muutama ulkomaalaisvahvistus lisää ja he ovat varteenotettava vaihtoehto kärkikahinoihin.

Toiseksi yllättäjäksi Miettinen nimeää viime kaudella hyvin nuorella joukkueella operoineen Tikkurilan Palloseuran.

– Katsotaan mihin nuori joukkue TiPS pystyy vuoden kokeneempana ja vanhempana. Siellä on todella paljon lahjakkuutta ja varmasti he ainakin kiusaavat isompia.

Naisten jalkapalloliiga käynnistyy lauantaina 23.3.2019.

Lue myös:

Viimeinen niitti: Naisten jalkapallomestarin valitus ei mennyt läpi – PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella ykkösessä

Erikoinen tilanne: PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Naisten Ykköstä ja Mestarien liigaa – KuPS sai liigapaikan

Lähteet: y

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat