Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomi jäi parisekaviestissä 12:nneksi – Mäkäräinen harmitteli hidastelua ja toivoo itseltään lisää rohkeutta sunnuntain puristukseen: "Tahti on ollut uskomattoman tiivis"

Kaisa Mäkäräinen valmistautuu sunnuntain yhteislähtökilpailuun viettämällä MM-kisarupeaman ensimmäistä lepopäivää.

Kaisa Mäkäräinen
Tero Seppälä Kaisa Mäkäräinen
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Suomen parisekaviesti ampumahiihdon MM-kisoissa kaatui jo ensimmäisellä pystypaikalla. Kaisa Mäkäräinen ampui peräti neljä ohi, ja joutui kiertämään varapatruunoidenkin jälkeen sakkokierroksen. Mäkäräisen ja Tero Seppälän muodostama Suomen joukkue jäi lopulta minuutin ja 39 voiton vieneestä Norjasta ja sijoittui 12:nneksi.

– Ensimmäinen kierros oli kaikin puolin hankala. Siinä heti jollakin edessäni lähti sauva kahvasta irti ja siinä pysähdyttiin ensimmäisen kerran. Ylhäällä ei vaan ollut tilaa. Harmittavasti letka venyi todella paljon jo ensimmäisellä kierroksella, Mäkäräinen kommentoi Yle Urheilulle.

Mäkäräisen mukaan kohtaloksi koitui etenkin vaihteleva vauhti.

– Toisella kierroksella ajoimme kuin hullut mäessä ja stadionille tultaessa tytöt löivät liinat kiinni. Pelkäsin pahinta, sillä silloin kun vauhti vaihtelee noin paljon ja tullaan todella hiljaa viimeiset 200 metriä ennen ammuntaa. Se ei ole minulle koskaan toiminut ja siihenhän se kosahti, Mäkäräinen summasi.

MM-kisojen uutuuslajissa naiskilpailija kiertää 1,5 kilometrin reitin neljästi ja mieskilpailija viidesti. Kumpikin ampuu kahdesti makuulta ja kahdesti pystystä, ja viestien tapaan varapatruunat ovat käytössä. Mäkäräinen myönsi, että parisekaviestiä ei ole päästy juurikaan harjoittelemaan.

– Taisi olla minulle vasta toinen ja Terolle uran ensimmäinen kerta hiihtää tätä pariviestiä. Maailmancupissa se on normaalin sekaviestin kanssa samana päivänä niin niitä harvemmin pääsee hiihtämään. Olen Ollin (Hiidensalo) kanssa sen joskus monta vuotta sitten kerran vetänyt.

Maajoukkueen valmentaja Jonne Kähkösen mukaan Mäkäräinen ilmoitti etukäteen nimenomaan haluavansa kisata MM-kisojen uutuuslajissa.

– Lähinnä aikataulu puolsi tätä kisaa. Onhan tässä tietysti sähäkkyyttä ja tapahtumia ja hässäkkää varsinkin ensimmäisellä kierroksella. Ei siitä haittaakaan ole yhteislähtökisaa ajatellen, kahdeksannelta riviltä kisaan lähtenyt Mäkäräinen pohti.

Mäkäräisellä on MM-kisoissa vielä jäljellä sunnuntaina kisattava yhteislähtökilpailu. Se on suomalaistähdelle viimeinen mahdollisuus napata Östersundista mitali. Mukaan torstain kilpailusta tarttuu ainakin rohkeutta.

– Makuut molemmat menivät nollalla ja kohtuullisen nopealla rytmillä. Rohkeutta saisi olla lisää, kun se kuitenkin toimii.

– Huominen menee varmaan täysin ampumatta ja hiihtämättä, kun yhtään huilipäivää ei näissä kisoissa ole ehtinyt olemaan. Onhan tämä tahti ollut uskomattoman tiivis. Lauantaina sitten joku kevyt valmistava treeni, Mäkäräinen avasi valmistautumistaan sunnuntain koitokseen.

Lue myös:

Norja juhlii parisekaviestin voittoa – Mäkäräisen ensimmäinen pystypaikka pilasi Suomen kisan

Mäkäräinen hakee tulosta ampumahiihdon MM-kisojen uutuuskisasta ja jättää viestin väliin – "Varsinkin aloituksessa tulee olemaan sutinaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat