1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Mitkä vaikeudet? Hamilton ja Bottas täräyttivät komeat kärkiajat – Räikkönen päihitti Ferrari-korvaajansa

Mercedes otti selvän piikkipaikan Australian GP:n toisissa harjoituksissa.

Kimi Räikkönen oli jälleen "kakkoskategorian" kuskeista nopein. Kuva: AOP/XPB Images

F1-kauden avausviikonlopun toisissa harjoituksissa Australiassa Mercedes oli selvä kärkinimi. Lewis Hamilton oli ensimmäisten harjoitusten tapaan ykkönen. Tallitoveri Valtteri Bottas oli toinen jääden vain 0,048 sekuntia.

Kumpikin Mercedes-kuljettaja iski pöytään aika-ajovetoa simuloivan kierroksen. Muut tallit jäivät todella kauas. Red Bullin Max Verstappen oli kolmas ja jäi Hamiltonista 0,800 sekuntia. Red Bullilta Pierre Gasly otti myös neljännen sijan ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä.

Ferrarin saksalaiskuljettaja jäi Hamiltonista peräti 0,873 sekuntia. Talvitestien jälkeen puhuttiin paljon siitä, että Mercedes olisi ongelmissa tällä kaudella Ferraria vastaan. Puolustava mestari Hamiltonkin väitti, että he ovat Ferraria puolisen sekuntia jäljessä.

Mutta nyt Mercedes näytti olevan vireessä, vaikka toki Ferrari vielä pimitti parasta suorituskykyään. Pitkissä vedoissa Ferrari oli huomattavasti tasapäisempi Mercedeksen kanssa.

Ferrarilta Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönen teki kauden avauspäivän harjoituksissa kelvollisia aikoja. Jo ensimmäisissä harjoituksissa Räikkönen oli kuudes ja paras kolmen kärkitallin kuljettajien jälkeen. Sama toistui toisissa harjoituksissa. Räikkönen oli jälleen kuudes. Hän jäi Hamiltonista 0,972 sekuntia.

Räikkönen kukisti myös toisissa harjoituksissa Ferrari-korvaajansa Charles Leclercin. Monacolainen superlahjakkuus taipui Räikköselle lähes kahdella sekunninkymmenyksellä.

Leclercillä oli myös vaikeuksia harjoituksissa. Hän pyörähti ajovirheen takia lopussa. Lisäksi hän raportoi toisten harjoitusten aikana ongelmista vaihteistossa. Leclerc oli lopulta toisten harjoitusten yhdeksäs. Hänen edelle menivät vielä Renaultin Nico Hülkenberg ja Daniel Ricciardo.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Räikkönen säväytti F1-kauden avausharjoituksissa – Bottaksella kauhunhetki

Kimi Räikkösen uusi pomo on poikkeus F1-maailmassa – suomalaistähti on löytänyt hengenheimolaisensa: "Hän on omalla tavallaan sarjan tulevaisuus"

Valtteri Bottas voi kukistaa maailman parhaan tallitoverin painosäännön avulla – asiantuntija tyrmää spekulaatiot menestystallin vaikeuksista: "Mercedes ei ole aivan pihalla"

Kimi Räikkösen toiminta uuden kauden kynnyksellä pisti F1-asiantuntijan silmään: ”Jotain on tehty oikein”

Formula 1 -tulospalvelu ja kalenteri kaudelle 2019