Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

"Viimeisen päälle pelimiehen" Mikael Granlundin siirrosta Nashvilleen iloitseva Pekka Rinne: "Jätkät jo huutelevat, ettemme saa enää puhua suomea"

Viime aikojen vaikeuksien jälkeen torstai-iltana erinomaisesti torjunut Pekka Rinne ilmoittaa joukkueensa tavoitteeksi Stanley Cupin voiton.

NHL
Pekka Rinne
Pekka Rinne torjui torstai-iltana erinomaisesti.AOP

Kaksi edellistä otteluaan jääkiekon NHL:n runkosarjassa hävinnyt Nashville Predators palasi voittokantaan torstai-illan ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Kaliforniassa Los Angelesin kotikaukalossa pelattu ottelu päättyi Nashvillen hyväksi 3–1.

Nashvillen maalivahti Pekka Rinne oli helpottunut mies voittoisan ottelun jälkeen. Viime ajat ovat olleet joukkueelle ja suomalaismaalivahdille haastavia.

– Puhuimme ennen peliä, miten tärkeä ottelu tämä on meille. Pelasimme tänään tosi hyvän pelin, joten fiilis on hyvä, Rinne kertoo Yle Urheilulle.

25 kertaa ottelussa torjunut Rinne oli tiukassa paikassa pelin lopussa, kun Los Angeles luopui maalivahdistaan. Nashvillen puolustus toimi ja joukkueen ykkösmaalivahti sai pidettyä selustansa puhtaana.

– Emme antaneet siinä hirveästi paikkoja. Se on tietenkin aina semmoista, kun vastustaja ottaa veskarin pois ja pääsee kuudella myllyttämään. Hyvin puolustimme, Rinne sanoo.

Suomea kuuluu joukkuekavereiden mielestä jo liikaa

36-vuotias NHL-konkari Rinne sai uuden suomalaisen joukkuetoverin, kun Mikael Granlund sai siirron Minnesotasta Nashvilleen siirtoikkunan viime hetkillä 25. helmikuuta.

Granlundin liittyminen Nashvillen remmiin oli Rinteen mukaan iloinen uutinen. Rinne kuvailee Granlundia loistavaksi pelaajaksi ja hyväksi lisäksi Nashvilleen.

– Ei olla vielä nähty parasta Mikkeä, mutta hän on kyllä viimeisen päälle pelimies ja ammattilainen. Taas yksi suomalainen lisää tänne, niin on ihan loistava fiilis, Rinne hymyilee.

Rinteen ja Granlundin lisäksi Nashvillessä pelaavat suomalaisista hyökkääjä Miikka Salomäki ja maalivahti Juuse Saros. Suomen kieli on alkanut jo tulla joukkuekavereillekin tutuksi.

– Aika paljon jätkät jo huutelevat, ettemme me saisi enää puhua suomea. Että alkaa olla jo vähän liikaa suomalaisia, Rinne nauraa.

Mikael Granlund Nashiville
Mikael Granlund siirtyi Nashville Predatorsin riveihin helmikuun lopussa.AOP

Nashville on tällä hetkellä keskisessä divisioonassa toisena ja kiinni pudotuspelipaikassa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kymmenen ottelua.

Nashville eteni keväällä 2017 ensimmäistä kertaa seuran historiassa Stanley Cup -finaaliin, mutta taipui Pittsburgh Penguinsille voitoin 2–4. Rinne joukkuetovereineen muistelee kahden vuoden takaista pudotuspelikevättä lämmöllä.

– Ei sen ympäri voi kierrellä, kyllä meidän tavoite on Stanley Cup. Sitä tarinaa ruvetaan kirjoittamaan sitten, kun pudotuspelit alkavat. Se on polku, joka vaatii sen, että moni asia menee oikein.

Viimeiset ottelut ennen kovia pudotuspelejä ovat joukkueelle elintärkeitä Nashville Predatorsille, joka haluaa aloittaa NHL:n kirkkaimman palkinnon jahtaamisen hyvistä asemista.

Lue myös:

Yksi viikko mullisti Mikael Granlundin elämän: seura vaihtui ja hänestä tuli isä – "En varmaan samanmoista viikkoa ihan lähitulevaisuudessa koe"

Dallasin Roope Hintz onnistui jälleen maalinteossa– Winnipegin Patrik Laineelle kaksi syöttöpistettä

Granlund alusti Forsbergille minuutin sisään kaksi maalia – Nashvillen loppukiri ei riittänyt

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat