1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

F1-tulokkaalla todella outo ongelma – konkarikuljettaja Räikkönen tiuski puolestaan perinteisestä harmista kauden avauspäivänä

F1-konkari ja F1-tulokas tarjosivat puheenaihetta kauden avauspäivänä.

Alexander Albonin perjantai oli vaikea. Kuva: Andy Hone/LAT Images/REX/All Over Press

Thaimaalainen Alexander Albon aloitti tuskaisasti F1-uransa Australian kisaviikonlopun harjoituksissa. Toro Rosso –kuljettaja rikkoi ensimmäisissä harjoituksissa autoaan, kun törmäsi toisessa mutkassa päin seinää.

Albon pääsi toisissa harjoituksissa radalle, mutta sielläkin tapahtumia riitti. Albon pyörähti ruohon puolelle.

Pian sen jälkeen Albon kertoi tiimiradiossa hämmentävästä ja ikävästä ongelmasta.

– Herranen aika. Sormeni jäi jumiin niskatukeen. Osuin melkein seinään, 22-vuotias Albon raportoi hyvin oudosta tilanteesta.

Albon oli toisten harjoitusten 17:s, kun tallitoveri Daniil Kvjat oli 11:s. Mutta oli F1-sarjan nykyhetkien kuljettajista vanhimmallakin välillä takkuista. Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönenkään ei ilman ongelmia päivää selvittänyt, sillä hän joutui kärsimään Melbournen Albert Parkin radan perinteikkäästä harmista. Radalla ei järjestä juurikaan autokilpailuja, joten asfaltti on hyvin likaista kisaviikonlopun alussa.

Kimi Räikkönen paahtoi mainiosti Albert Parkin radalla, vaikka ongelmia liasta tulikin. Kuva: AOP/XPB Images

Sen havaitsi Räikkönenkin keskellä harjoituksia.

– Keräsimme jotain kuraa takarenkaisiin varikkosuoralla. Pitoa ei ole lainkaan, Räikkönen valitti talliradiossa.

Mutta Räikkösen tulos oli kuitenkin päivän päätteeksi erittäin kelvollinen. Hän oli molemmissa harjoituksissa keskikastin paras kuudensilla sijoillaan. Toisissa harjoituksissa taakse jäi jopa Ferrarilla suomalaisen korvannut Charles Leclerc. Tosin Ferrari tuskin paljasti vielä parasta vauhtiaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Mitkä vaikeudet? Hamilton ja Bottas täräyttivät komeat kärkiajat – Räikkönen päihitti Ferrari-korvaajansa

Räikkönen säväytti F1-kauden avausharjoituksissa – Bottaksella kauhunhetki

Kimi Räikkösen uusi pomo on poikkeus F1-maailmassa – suomalaistähti on löytänyt hengenheimolaisensa: "Hän on omalla tavallaan sarjan tulevaisuus" Valtteri Bottas harvinaisesti täysin terveenä F1-kauteen – painosääntö muutti valtavasti elämää: ”Olen voinut oikeasti syödä”