1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Kimi Räikköseltä tyly kuitti huippusijoituksistaan – ex-tallitoveri Vettel yllättyi kärkitaistossa

Kimi Räikkönen kertoi kahden kuudennen sijan jälkeen, että ei ole koskaan innostunut suorituksistaan.

Kuva: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Kimi Räikkösen ympärille on noussut talvitestien jälkeen aikamoista huumaa, sillä suomalaiskonkarin ohjauksessa Alfa Romeo on esiintynyt hyvin. Odotukset eivät ainakaan laantuneet, kun Räikkönen oli kauden avaavan Australian kisaviikonlopun ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa kuudes. Räikkönen oli siis paras kuljettaja kolmen kärkitallin autojen jälkeen.

Toisissa harjoituksissa jäi jopa taakse Räikkösen Ferrarilla korvannut Charles Leclerc. 39-vuotias Räikkönen suhtautuu tilanteeseen kuitenkin tyypillisellä tavallaan.

Saksalaisen Motorsport-Totalin mukaan (siirryt toiseen palveluun)Räikköseltä kysyttiin perjantain harjoitusten jälkeen, oliko hän iloinen suorituksistaan.

– En ole koskaan innostunut, Räikkönen kuittasi kysymyksen tylysti.

– Voimme totta kai parantaa joitain juttuja. Auto on kaukana ihanteellisesta. Mutta tänään saimme sentään hyvän kierrosajan. Huomenna nähdään, missä mennään oikeasti.

Varsinaisia ongelmia Räikkönen ei kuitenkaan kokenut harjoituspäivänä, vaikka harmittelikin radiossa Albert Parkin radan likaisuutta. Kerran Räikkönen käväisi myös ulkona radalta.

– Joskus eksyin pois ihanteelliselta linjalta. Kerran jouduin ruoholle, Räikkönen sanoo.

– Voimme parantaa asetuksiamme. Mutta tänään oli aika tuulista iltapäivällä. Silloin oli vaikeampaa.

Vettel: Tämä oli vaikea päivä

Perjantain harjoitukset jättivät myös kärkitaiston kannalta paljon spekuloitavaa. Vielä talvitestien jälkeen povattiin, että Ferrari olisi ennakkosuosikki kauteen. Viime vuosien menestystalli Mercedes oli testeissä Ferraria jäljessä. Mestaruutta puolustava Lewis Hamiltonkin sanoi, että Ferrari olisi heitä puoli sekuntia edellä.

Mutta Melbournen harjoituksissa molemmat Mercedekset olivat hyvin vahvoja. Toisissa harjoituksissa Hamilton nappasi kärkiajan ja Valtteri Bottas oli toinen jääden vain 0,048 sekuntia. Ferrari-kuljettajat jäivät Mercedeksistä todella kauas. Vettel oli harjoitusten viides ollen 0,873 sekuntia Hamiltonia hitaampi. Leclerc oli yhdeksäs ja 1,1154 sekuntia kärjestä.

Ferrari tuskin näytti prastaan, mutta ongelmiakin on riittänyt. Leclercillä oli esimerkiksi vaihteistonsa kanssa. Vettel oli vain 0,1 sekuntia Räikköstä nopeampi.

– Olemme yllättyneitä siitä, että Mercedes oli niin nopea. Sellaista ei nähty testeissä. Meille tämä oli vaikea päivä. Emme olleet niin hyviä kuin Barcelonan testeissä. Mutta tiedän, että olemme vahvoja. Meidän täytyy löytää, missä mentiin vikaan. Uskon, että olemme huomenna vahvempia, Vettel sanoi italialaismedialle (siirryt toiseen palveluun), eikä lähtenyt heittämään hanskoja tiskiin ennen lauantain aika-ajoja.

– En usko, että asetuksissa oli vikaa. Mutta yö on pitkä. Meidän insinöörit ovat fiksuja. Olen rauhallinen.

Myös Leclerc oli rauhallinen tilanteesta. Hän ei lähtenyt myöskään spekuloinut, piilotteliko Ferrari vauhtiaan.

– Muutkaan tallit eivät ajaneet kuin aika-ajoissa. Olosuhteet olivat vaikeat. Olen tyytyväinen tämän päivän työhön, Leclerc totesi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Formula 1 -tulospalvelu ja kalenteri kaudelle 2019

F1-tulokkaalla todella outo ongelma – konkarikuljettaja Räikkönen tiuski puolestaan perinteisestä harmista kauden avauspäivänä

Mitkä vaikeudet? Hamilton ja Bottas täräyttivät komeat kärkiajat – Räikkönen päihitti Ferrari-korvaajansa

Räikkönen säväytti F1-kauden avausharjoituksissa – Bottaksella kauhunhetki

Kimi Räikkösen uusi pomo on poikkeus F1-maailmassa – suomalaistähti on löytänyt hengenheimolaisensa: "Hän on omalla tavallaan sarjan tulevaisuus"