1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Mika Salo: Jos kaikki tulevat maaliin, Räikkönen on sijoilla 8–9

Mika Salo ennakoi formulakauden avausta Yle Puheen Urheiluperjantai-ohjelmassa kello 15.02 alkaen.

Mika Salo vierailee Yle Puheen Urheiluperjantai-ohjelmassa. Kuva: AOP

Mika Salo näkee Kimi Räikkösen kaudessa onnistumisen mahdollisuuksia. Alfa Romeo panostaa vahvasti kauteen, Räikkösen tietotaito auttaa Sauber-tallia todella paljon ja resurssejakin riittää. Toisaalta ex-formulakuljettaja muistuttaa tosiasioista.

– En näe, että sillä autolla vielä ihan kärjessä ollaan. Jos kaikki tulevat maaliin, niin veikkaan, että paras mahdollisuus on olla sijojen 8 – 9 paikkeilla. Muut menevät vain yksinkertaisesti kovempaa, Salo toteaa.

Salo muistuttaa kuitenkin avauskisan arvaamattomuudesta:

– Australia ei ole mikään normirata vielä, siellä voi tapahtua yllätyksiä. Se on likainen pomppuinen katurata, joka ei vastaa ihan sitä todellisuutta. Tulee paljon luotettavuusongelmia ja pientä säätämistä.

– Australiassa ei ole oikeastaan yhtään nopeaa ajettavaa mutkaa, kaikki sellaisia 90 astetta ja hairpinnejä, missä ei auton aerodynamiikka vielä tule esille. Kun mennään Bahrainiin ja näille normi-moottoriradoille, niin sitten ne erot tulevat selviksi, Salo tuumii.

Kuuntele Mika Salon haastattelu kokonaisuudessaan Yle Puheen Urheiluperjantaissa klo 15.02 –17.00.

Lue myös:

Kimi Räikköseltä tyly kuitti huippusijoituksistaan – ex-tallitoveri Vettel yllättyi kärkitaistossa

F1-tulokkaalla todella outo ongelma – konkarikuljettaja Räikkönen tiuski puolestaan perinteisestä harmista kauden avauspäivänä

Mitkä vaikeudet? Hamilton ja Bottas täräyttivät komeat kärkiajat – Räikkönen päihitti Ferrari-korvaajansa

Valtteri Bottas harvinaisesti täysin terveenä F1-kauteen – painosääntö muutti valtavasti elämää: ”Olen voinut oikeasti syödä”