Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Krista Pärmäkoski on parin vuoden aikana kasvanut ja kypsynyt joukkueen johtajaksi – tutustu Suomen naisten ykköshiihtäjään kuusiosaisessa minidokumenttisarjassa

Yle Urheilu tutustui minidokumenttisarjassa hiihtäjä Krista Pärmäkosken elämään.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Krista Pärmäkoski on ollut Suomen naishiihdon kirkkain tähti jo parin vuoden ajan. Yle Urheilun Laura Arffman ja Petra Manner tutustuivat ennen kauden alkua Pärmäkoskeen, hänen harjoitteluunsa, ajatuksiinsa ja persoonaansa. Näistä haastatteluista syntyi kuusiosainen minidokumenttisarja.

Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenasta tai alta jaksoja klikkaamalla.

Krista Pärmäkoski esikuvana

Krista Pärmäkoski harjoittelee junioreiden kanssa.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Hyvien tapojen lähettilääksikin valitulle Krista Pärmäkoskelle esikuvana toimiminen on tärkeää. Hän haluaa myös, että lapset saavat kipinän liikuntaan, oli laji mikä tahansa. Sen takia hän tekee keväisin koulukierroksen, jossa lapset ja nuoret saavat harjoitella Pärmäkosken opastuksella.

Krista Pärmäkoski kesäleirillä

Krista Pärmäkoski pyöräilyleirillä.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Krista Pärmäkoski on vuoden aikana reissussa 200–250 päivää. Näistä osa kuluu leireillä, joista alkukesän leiritykset ovat Pärmäkosken omia leirejä ja keskikesästä lähtien maajoukkueen leirejä. Pärmäkosken harjoittelun painotukset vaihtuvat määrästä enemmän tehoihin, mitä pidemmälle kesä etenee.

Krista Pärmäkoski harjoittelijana

Krista Pärmäkoski tunnetaan intohimoisena harjoittelijana, joka voisi harjoitella vaikka kolme viikkoa putkeen ilman lepopäivää. Pärmäkoski tarvitsee välillä toppuuttelua ja sitä onkin häntä 13-vuotiaasta teinistä asti valmentanut Matti Haavisto joutunut tekemäänkin.

Krista Pärmäkoski voittajana

Krista Pärmäkoski.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Krista Pärmäkoski on aina ollut piinkova kilpailija, joka haluaa vain voittaa. Sillä kakkosena urheilija tietää, että kisassa oli se yksi urheilija, joka oli parempi. Marit Björgen toimi pitkään Pärmäkoskelle mielikuvaharjoittelussa kohteena, sillä Björgen oli se, jonka päänahan hän halusi.

Krista Pärmäkosken juuret

Krista Pärmäkoski kotimaisemissaan.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Krista Pärmäkoski on maatalon tytär, joka on tottunut tekemään töitä pienestä pitäen. Kivien kerääminen pellolta toimi hänelle hyvänä voimaharjoitteluna pienenä ja ruumiillinen työ kotitilalla on luonut hänelle hyvän perustan urheiluun. Pärmäkoski tiesi jo ensimmäisellä luokalla, että hänestä tulee hiihtäjä.

Krista Pärmäkoski siviilissä

Krista Pärmäkoski ystävien kanssa.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Urheilijana pitää olla tarkkana levon ja ravinnon suhteen, mutta joskus pitää nollata tilanne. Krista Pärmäkoskelle juhliminen on kuitenkin harvinaista, mutta hän tykkää leipoa ja kutsua ystäviään kylään, kun on kotona käymässä. Pärmäkosken ystävien mukaan hän on hyväsydäminen ja myötätuntoinen, joka on parissa vuodessa muuttunut paljon. Pärmäkoski on kypsynyt joukkueen johtajaksi ja kasvanut vahvasti omilla jaloillaan seisovaksi naiseksi, jolla ei ole tarvetta höntyillä trendien mukaan.

Kaikki Ylen urheilutarjonta löytyy helposti yhdestä paikasta, Urheilu-Areenasta. Areenan laajasta urheilukattauksesta pääset nauttimaan parhaiten osoitteessa yle.fi/urheiluareena tai lataamalla Areena-sovelluksen.

Lue myös:

Raskas kausi on saanut Krista Pärmäkosken kaipaamaan perustekemistä ja lepoa ennen h-hetkeä – "Hyvä, kova arvokisapääni kestää taistella niistä hyvistä suorituksista"

Luonnonlapsi, lupsakka savolainen ja nopea kiihtyjä haastavat myllyttäjän ja riskinottajan – Sami Jauhojärvi paljastaa, ketkä Suomen maajoukkueessa oikein hiihtävät

Krista Pärmäkoski nousi maailman huipulle kovalla työllä – Suomen kilttiä ykköshiihtäjää ohjaavat määrätietoisuus ja voitontahto

Maatilan tyttärestä mitalistiksi – Krista Pärmäkoski tiesi jo lapsena, mitä tahtoo

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat