1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Mika Salo linjasi: "Bottaksen pitää ansaita ykköskuskin paikka"

Viime kauden epäonnistuminen ja huono onni ei Mika Salon mielestä saa enää olla kummittelemassa Bottaksen mielessä.

Valtteri Bottas. Kuva: AOP

Yle Puheen Urheiluperjantain haastattelema ex-formulakuski Mika Salo näkee Valtteri Bottaksen viime kaudessa yhden selkeän vedenjakajan, jota ilman kausi olisi voinut olla hyvin toisenlainen.

– Baku oli se, joka käänsi kaiken. Bottas ajoi romun yli suoralla ylivoimaisessa johtopaikassa. Voitto meni siinä ja saman tien pisteet. Siitä alkoi kauhea alamäki, pelkkää epäonnea koko ajan.

– Valtteri olisi voinut olla Bakussa se ykköskuski, mutta kävi niin kuin kävi: oli epäonnea ja kaikenlaista pientä säätöä. Ja yhtäkkiä Hamilton johtikin muutamalla kymmenellä pisteellä. Viime vuosi lähti Valtterilla alun perinkin pieleen: ensimmäisessä aika-ajossa täräytti aitaan Melbournen ensimmäisessä mutkassa, Salo muisteli.

– Ykköskuskin paikka pitää ansaita. Hamilton ansaitsee sen sillä, että se ajaa helvetin paljon kovempaa kuin tallikaveri. Tämä on supertärkeä vuosi Valtterille ja hän tietää sen itsekin. Nyt pitää tapahtua heti. Nyt pitää ottaa paikka siinä tiimissä ja näyttää, että ansaitsee sen myös seuraavaksi vuodeksi, Salo sivalsi.

Viime kauden epäonnistuminen ja huono onni ei Salon mielestä saa enää olla kummittelemassa Bottaksen mielessä.

– Ei tuolla tasolla enää. Se on unohdettu. Nyt on uusi kausi ja uudet jutut. Nyt pitää ajaa hyvin ja toivoa, että vehkeet kestävät, koska osa asioista on kumminkin pois omista käsistä.

Kuuntele Mika Salon haastattelu ja koko Urheiluperjantai Yle Puheesta.

Lue myös:

Mika Salo: Jos kaikki tulevat maaliin, Räikkönen on sijoilla 8–9

Kimi Räikköseltä tyly kuitti huippusijoituksistaan – ex-tallitoveri Vettel yllättyi kärkitaistossa

F1-tulokkaalla todella outo ongelma – konkarikuljettaja Räikkönen tiuski puolestaan perinteisestä harmista kauden avauspäivänä

Mitkä vaikeudet? Hamilton ja Bottas täräyttivät komeat kärkiajat – Räikkönen päihitti Ferrari-korvaajansa

Valtteri Bottas harvinaisesti täysin terveenä F1-kauteen – painosääntö muutti valtavasti elämää: ”Olen voinut oikeasti syödä”