Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ahokas vaatii KooKoolta menestymisen kulttuuria – "Laatu pitää olla vahvaa heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien"

Jussi Ahokkaan pesti kouvolalaisessa KooKoossa vahvistettiin perjantaina. Nuorten Leijonien maailmanmestarivalmentaja on kokonaan uuden tilanteen edessä.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jussi Ahokas
Jarno Kuusinen / AOP

Jussi Ahokkaan ansioluetteloon on kahden vuosikymmenen valmennusuraan ehtinyt kertyä mittaa, mutta SM-liigan päävalmentajan pesti on uran ensimmäinen.

Perjantaina KooKoo julkisti pitkään huhutun sopimuksen, kun Ahokkaan 1+1-vuotinen päävalmentajapesti vihdoin virallistettiin.

Siirtyminen nuorten maailmasta kotimaiseen huippukiekkoon on tuntuva hyppäys Nuorten Leijonien maailmanmestarivalmentajalle.

– Tullaan taas seura-arkeen takaisin. Olen 20 vuotta valmentanut, isoin muutos on, että nyt ihmiset ovat vanhempia. Peli on ihan sama, eikä mikään muu muutu, Ahokas toteaa.

KooKoo on pelannut nyt neljä vuotta liigaa ilman pudotuspelipaikkaa. Edellinen päävalmentaja Tuomas Tuokkola luotsasi joukkuetta valtaosan taipaleesta.

Tuokkolan viimeinen kausi katkesi potkuihin tammikuussa. Hän oli Kouvolaan tullessaan jo ansainnut kannuksensa liigatasolla, mutta Ahokkaalla tämä on vielä edessä.

Silti uusi päävalmentaja puhuu jo rohkeasti menestymisen kulttuurin tuomisesta. Pudotuspeleihin edetään arjen kautta.

– Tekemisen laatu pitää olla niin vahvaa heti ensimmäisistä harjoituksista. Valmennustiimin pitää onnistua ja pelaajien pitää onnistua, mutta isoin juttu on, millainen kulttuuri ja millaiset arvot, millaisen arjen saamme tänne. Se tuo tuloksen, Ahokas sanoo

Runkosarjan tehokkain pelaaja Malte Strömwall pysyi Kouvolassa runkosarjan loppuun saakka, mutta hänen sopimuksensa päättyi ja ruotsalaiselle riittää kyselijöitä.

Vaikka KooKoolla on pinkka sopimuksia, jotka kattavat tulevankin kauden, joukkueen rakentaminen on vielä pahasti kesken. Ahokkaan kertoo olevansa mukana prosessissa vasta niiden pelaajien kohdalla, jotka ovat tulossa seuraan.

– Totta kai isoimmilla seuroilla on aina etulyöntiasema, mutta näen, että meillä tulee olemaan erittäin hyvä ja kilpailukykyinen joukkue, Ahokas vakuuttaa.

Yksikään niin sanotuista nousijoista ei ole pystynyt murtautumaan pudotuspeleihin. Sport jäi tänä keväänä pisteen päähän, ja matka 10 parhaan joukkoon on tekemättä myös Jukureilta.

– Eikö se olisi ensi kaudella aika muuttaa tämäkin? Ahokas pohtii.

Lue myös:

KooKoo vahvisti: Nuorten Leijonien maailmanmestarivalmentaja Jussi Ahokas kouvolalaisten peräsimeen

Malte Strömwall ratkaisi pistepörssin voiton jatkoajan viimeisellä minuutilla – "Pitkäsen fantastisista syötöistä on ollut hienoa tehdä maaleja"

Kärpät urakoi runkosarjassa ennätyspisteet - HPK ja HIFK jatkoivat suoraan Liigan puolivälieriin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat