Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi

Antti Aalto säväytti Vikersundissa – muut suomalaiset jäivät karsintaan

Mäkihypyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Vikersundin lentomäessä. Perjantaina hypättiin sunnuntain kilpailun karsinta HS240-mäestä.

mäkihyppy
Antti Aalto.
Antti Aalto.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Antti Aalto vastasi jälleen suomalaishyppääjien parhaasta tuloksesta Norjan mäkiviikolla. Jo harjoituksissa hyviä hyppyjä esittänyt Aalto leiskautti kisassa uuden ennätyksensä, kun hän leijaili lievässä vastatuulessa 214,5 metriin. Tämä toi hänelle karsinnassa seitsemännen sijan.

– Antin taso on todella hyvä. Hän pystyy kilpailusta toiseen toteuttamaan tekniikkaansa hyvällä tavalla. Kun pystyy tuolla tasolla päivästä toiseen hyppäämään, se tarkoittaa sitä, että siellä on itseluottamusta ja luottoa siihen omaan tekemiseen, Yle Urheilun asiantuntija Eetu Vähäsöyrinki totesi.

Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Andreas Alamommo eivät sen sijaan päässeet sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun. Nousiainen sijoittui 50:nneksi 182 metrin hypyllään, Määttä oli 52:s 183 metrin hypyllään ja Alamommo 62:s 160 metrin hypyllään.

Vikersundin mäestä hypätty maailman pisimmät siivut ja tällä hetkellä mäkiennätys 253,5 metriä on Stefan Kraftin nimissä. Tällä kertaa itävaltalainen ei hätyytellyt mäkiennätystä, sillä hänen hyppynsä kantoi 230 metriä ja tällä hän oli karsinnan toinen.

Karsinnan ykkönen oli maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo varmistanut Ryoyu Kobayashi. Janne Väätäisen valmennuksessa oleva japanilainen leiskautti 232 metrin hypyn.

Lauantaina Vikersundissa hypätään joukkuemäki. Lähetys alkaa TV2:ssa kello 18.45.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Savolaismies tuli apuun, kun pikkukylän poika muutti unelmansa perässä miljoonakaupunkiin – mäkihyppytalven kirkkain tähti syttyi suomalaisvalmentajan opissa

Ujo mäkikotka kuvittelee kisoissa olevansa vain harjoituksissa – Suomen mäkimaineen pelastajaksi noussut Antti Aalto nauttii enemmän hyppäämisestä kuin menestyksestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat