Suora

  • Painin MM, naisten paini

Markkanen vasta kuudenneksi paras Bullsin pistemies – "On vaikea nähdä mitään positiivista"

Lauri Markkasen peli ei ole kulkenut toivotulla tavalla helmikuun jälkeen.

NBA
Lauri Markkanen pussitti kymmenen pistettä
Lauri Markkanen pussitti kymmenen pistettä

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls koki neljännen perättäisen tappion koripallon NBA:ssa perjantaina. Bulls taipui vieraspelissä Los Angeles Clippersille pistein 121–128.

28 minuuttia pelannut Markkanen heitti kymmenen pistettä, poimi kahdeksan levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Suomalainen oli joukkueensa kuudenneksi tehokkain pelaaja.

Markkasen kahdeksasta pelitilanneheitosta sisään meni vain kolme. Suomalaistähti pussitti kolmesta kolmosyrityksestään sisään kaksi. Klikkaa jutun kuvaa ja katso Markkasen ottelun parhaat palat. (Kuvalähde: Ruutu+)

Bulls pelasi ensimmäisen puoliajan mainiosti ja piti ottelua hallussaan, mutta kolmannella neljänneksellä Clippers syttyi. Kotijoukkue vei nelänneksen selvästi pistein 45–21, mistä Bulls ei enää toipunut voittotaisteluun.

– Se oli rankka ilta. Olimme alussa ihan hyvin pelissä mukana. Ottelu kaatui siihen, kun vastustaja vei kolmannen neljänneksen 45–21, Markkanen kommentoi Yle Urheilulle pelin jälkeen.

"Pelatessa tuntuu, että ei oikein onnistu"

Helmikuussa Markkanen teki uransa tehokkainta jälkeä heittämällä 26 pistettä ja 12,2 levypalloa ottelua kohti. Sen jälkeen on ollut hankalampaa, sillä ennen Clippers-peliä Markkasen keskiarvot olivat viidestä edellisestä pelistä 14,2 pistettä ja 7,6 levypalloa.

Markkanen oli vaikea nähdä omissa otteissaan heti perjantain pelin jälkeen juuri mitään positiivista, mutta suomalainen tietää, että vaikeat jaksot kuuluvat pelin luonteeseen.

– Oli kiva nähdä, että pallo meni kaaren takaa sisään pari kertaa. Muuten tällä hetkellä on aika rankkaa – pelatessa tuntuu, että ei oikein onnistu. On vaikea nähdä mitään positiivista, kun tuli vielä pari tyhmää virhettä. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa haitata, sillä välillä tämä on tällaista, Markkanen pohti

– Pitää vähän katsoa videoita, Markkanen jatkoi.

Chicagon tehopelaajia tappiollisessa pelissä olivat 31 pistettä kirjannut Zach LaVine ja 22 paunaa heittänyt Robin Lopez.

Clippersin syömähampaita olivat Danilo Gallinari (27 pistettä) ja Montrezl Harrell (26).

Bulls pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Sacramento Kingsiä vastaan.

Lue myös:

Lauri Markkasen heittotarkkuus on romahtanut lähes puoleen helmikuun huippuvireestä – "Heitot eivät vain mene sisään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat