Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Valtteri Bottas pystyi lähettämään selvän viestin Lewis Hamiltonille vahvalla aika-ajollaan "Hän näytti, että älä aliarvioi minua"

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildhin mukaan Valtteri Bottakselta nähtiin rakettimaisen startin alkukauden elkeitä Melbournen aika-ajoissa.

urheilu
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton
Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton keskustelivat Mercedes-eturiviin päättyneiden aika-ajojen jälkeen. Charles Coates/Getty Images

Valtteri Bottas aloitti uuden F1-kauden ennätyksellisesti, kun hän otti heti aika-ajoissa paikan eturiviin sunnuntain avauskisaan Australiassa. Aiemmin Bottas oli ollut Melbournen radalla parhaimmillaan kolmas.

Bottas oli vielä kiinni paalupaikassa ennen viimeisiä sekunteja lähes puolen sekunnin erolla tallitoveri Lewis Hamiltoniin, mutta Hamilton nappasi viimeisellä vedollaan paalun 0,112 sekunnin erolla. Paalu oli Hamiltonille kuudes peräkkäinen Melbournen radalla ja kaiken kaikkiaan kahdeksas.

– Valtteri teki hienon työn erittäin vahvaa Hamiltonia vastaan. Aikaeron pitäisi olla vähemmän kuin tuo kymmenys, mutta siihenkin löytyvät varmasti selitykset. Valtteri oli tuohon tyytyväinen ja eturivi on varmasti hyvä, Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh sanoo.

Ennen kaikkea Bottas varmasti kuitenkin osoitti kykynsä, kun vertaa viime kauteen. Tuolloin Bottas sai muutenkin mollivoittoiseen kauteen huonon startin ajamalla ulos Melbournen aika-ajoissa. Nyt näyttää tilanne aivan erilaiselta.

– Häneltä tarvittiin rakettistartti. Niitä ominaisuuksia oli tässä aika lailla. Valtteri pystyi näyttämään Hamiltonille, että älä aliarvioi minua. Tässä nähtiin selkeä viesti siitä, että nyt saatiin heti kilpailullinen jännite tehtyä, Mildh toteaa.

Bottas ja Hamilton olivat aivan omaa luokkaansa aika-ajoissa. Kolmanneksi ajanut Ferrarin Sebastian Vettel jäi Hamiltonista huimat 0,704 sekuntia. Perjantain kisavedoissakin Mercedes oli Ferraria huomattavasti nopeampi, vaikka testeissä sellaista ei vielä nähtykään.

Mildh kommentoi jo aiemmin, että Mercedes ei ole välttämättä niin huono kuin näyttää. Mutta miltä näyttävät Bottaksen mahdollisuudet nyt Hamiltonia vastaan voittotaistossa Australiassa?

– Tämä on hyvin paljon startista kiinni. Sitten on kuitenkin vielä joitain kysymysmerkkejä ilmassa kuten, miten autot kuluttavat renkaita. Radan olosuhteet vaihtelevat, kun ne kehittyvät todella paljon, Mildh toteaa.

– Startin on onnistuttava täydellisesti. Melbournessa on vaikea päästä kakkosruudusta heti kärkeen, mutta se on mahdollista. Bottaksella on kyllä kaikki mahdollisuudet ajaa silti voitosta.

Lue lisää:

F1-asiantuntija oli eri linjoilla pettyneen Räikkösen kanssa ja listasi, miksi suomalaistähti teki hienon suorituksen

Lewis Hamilton tärisi Bottaksen kovasta haasteesta paalukamppailussa: "Onnittelut Valtterille"

Räikkönen latasi pettyneitä kommentteja C Morella aika-ajostaan Alfa Romeolla: ”En ole oikeastaan tyytyväinen”

Uskomaton taisto! Bottas laittoi Hamiltonin todella tiukoille paaluväännössä – Räikkönen sadasosatrillereistä loppuhuipennukseen Bottas jäi hurjassa trillerissä toiseksi, Räikkönen pääsi shokin jälkeen loppuhuipennukseen – näin menivät F1-kauden ensimmäiset aika-ajot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat