Suora

  • Elävä arkisto esittää

Herolan taistelu ladulla ei riittänyt palkintokorokkeelle – itävaltalaiset yllättivät tämän kauden valtiaan

Ilkka Herola oli maailmancupin toiseksi viimeisessä kilpailussa Saksassa viides. Voitto ratkesi erikoisessa kirissä Bernhard Gruberille.

yhdistetty hiihto
Gruber nousi erikoisesti voittoon Schonachissa
Gruber nousi erikoisesti voittoon Schonachissa

Itävaltalaiset yllättivät maailmancupia ylivoimaisesti johtavan Jarl Magnus Riiberin yhdistetyn 10 kilometrillä. Loppukirissä voiton vei Bernhard Gruber 0,6 sekunnin erolla maanmieheensä Lukas Greidereriin.

Greiderer oli loppusuoralla jo selvästi Gruberia edellä, mutta lopetti hiihtämisen muutama metri ennen maalia.

Voitto oli Gruberille ensimmäinen tällä kaudella. Greiderer sijoittui ensimmäistä kertaa urallaan kolmen parhaan joukkoon maailmancupissa.

Riiber jätettiin viimeisessä nousussa kolmanneksi.

Ilkka Herola paransi sijoitustaan ladulla, mutta tänä viikonloppuna hän ei yltänyt kolmen kärkeen. Herola lähti ladulle 12:ntena. Hyvä hiihto siivitti suomalaisen viidenneksi.

Herola aloitti tutun vahvasti ladulla. 44 sekuntia kärjen perässä hiihto-osuudelle lähtenyt Herola oli 2,5 kilometrin väliaikapisteeseen tultaessa kuronut eron jo alle 20 sekuntiin.

Puolivälin jälkeen kärkikolmikko Bernhard Gruber, Lukas Greiderer ja Jarl Magnus Riiber lisäsivät vauhtia, eikä Herola pystynyt enää tavoittamaan heitä.

Herola oli 8,7 kilometrissä jo neljäs, mutta taipui lopussa Vinzenz Geigerille 5,3 sekunnilla. Herola jäi lopulta voittajasta 28,8 sekuntia.

Eero Hirvonen oli 13:s. Hän lähti ladulle sijalta 32, yli puolentoista minuutin päässä kärjestä. Hirvosen erä kärkeen kutistui kymmenisen sekuntia.

Viime viikkoina sairastellut Leevi Mutru nousi myös maailmancupin pisteille. Mutru oli 29:s. Hän hävisi reilut kaksi ja puoli minuuttia voittajalle.

Maailmancupin viimeinen kilpailu järjestetään sunnuntaina Schonachissa. Myös sunnuntaina hypätään HS106-mäestä, mutta ladulla päästellään 15 kilometriä. Mäkiosuus alkaa kello 12. Suora lähetys kilpailusta alkaa kello 11.55 TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Herola loistavista asetelmista jahtaamaan palkintosijaa – nähdäänkö voittotaistossa taas Riiber ja Herola?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat