Suora

  • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
  • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta
  • Rallin MM, Argentiina, ek 1 - live

Pirteästi esiintynyt Ristomatti Hakola on ollut kuukauden ajan valmentajalleen kiukutteleva perheenjäsen – "Tämä on ollut aikamoista aallon pohjalta aallon harjalle menemistä"

Ristomatti Hakolalla oli selkeä suunnitelma Falunin vapaan hiihtotavan sprinttierään, jossa hänen kanssaan hiihtivät tuore maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti.

hiihto
Ristomatti Hakola.
Ristomatti Hakola.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Ristomatti Hakolan kausi on ollut melkoista vuoristorataa, ja Suomen ykkössprintteri myönsi Yle Urheilun haastattelussa olleensa viimeisen kuukauden ajan niin sanotusti vaikea valmennettava.

– Olen ollut omalle valmentajalleni sellainen kiukutteleva perheenjäsen viimeisen kuukauden. Joka aamu olen laittanut viestiä, että kun ei kulje ja väsyttää, mutta hyvin on Antti jaksanut kuunnella, Hakola sanoi kiittäen valmentajaansa Antti Hagqvistia ja vakuutti lähettävänsä Falunista erilaisen viestin.

– Nyt voin sanoa, että pääsin edes johonkin.

Seefeldin MM-kisat olivat Hakolan osalta pettymys, sillä hän jäi sprintissä välieriin ja Suomen mitalilajissa, pariviestissä, hän kaatui ankkuriosuudella. Falunin maailmancupissa tahti oli jo toinen, sillä Hakola oli jo karsinnassa neljäs.

Erävaiheeseen Jämin Jänteen hiihtäjä valitsi mahdollisimman kovan erän, jossa oli muun muassa tuore sprintin maailmanmestari Johannes Høsflot Klæbo ja hopeamitalisti Federico Pellegrino. Hakolalla oli erään hyvä taktiikka laadittuna, mutta suunnitelmiin tuli muutos varsin nopeasti.

– Tavoitteena oli, että lähden alusta heti keulaan, pidän vauhtia niin paljon kuin lähtee ja sitten Klæbo vetää lopussa ohi. Mutta startissa löin sauvan jalkojen väliin, niin se taktiikka meni oikeastaan siinä.

Hakola oli erässään kolmas, mutta hänen aikansa ei riittänyt jatkoon. 13:nneksi sijoittunut Hakola oli kuitenkin tyytyväinen vauhtiinsa, sillä hän sairasteli MM-kisojen jälkeen ja arveli koko kautena olleensa kuukauden päivät kipeänä.

Hyvästä vauhdista huolimatta hän ei aio startata huomenna Falunissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaan, vaan kilpailee seuraavan kerran Kanadan osakilpailuissa. Tämän jälkeen ohjelmassa on kevään SM-kilpailut.

– Oli se meno hyvän tuntuista. En ole vapaalla noin hyvää aika-ajoa ole vetänyt kovinkaan monta kertaa ja eräkin oli ihan hyvää. Sanotaan niin kuin aina, että tästä on hyvä jatkaa, Hakola totesi tyytyväisenä.

– Tämä on ollut aikamoista aallon pohjalta aallon harjalle menemistä. Nyt tuli taas se vanha Rise takaisin. Pitkästä aikaa oli sellaista, että jaksoin hiihtää!

Lue myös:

Ristomatti Hakola jäi sprinttitykkien jalkoihin kovatasoisessa erässä – kaikki suomalaismiehet pullahtivat ulos jatkosta

Krista Pärmäkosken sprinttiurakka päättyi Falunissa puolivälierään

Ristomatti Hakola lupaavassa vauhdissa Falunin sprinttikarsinnassa – kolme suomalaismiestä eteni jatkoon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat