Linköping voiton päässä SDHL:n mestaruudesta – Suonpäällä taas huippuottelu, Naisleijonien tärkeä palanen Hiirikoski loukkaantui

Linköping HC on voiton päässä Ruotsin naisten jääkiekkoliigan SDHL:n mestaruudesta. Luulajan joukkue kaatui lauantaina 1–3.

Jenni Hiirikoski Kuva: AOP

SDHL:n runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Linköping HC on enää voiton päässä Ruotsin naisten jääkiekkoliigan mestaruudesta. Linköping otti lauantaina toisen kiinnityksensä mestaruuteen voittamalla runkosarjan ykkösen Luulajan 3–1 kotonaan.

Voiton takuunaisina olivat Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueestakin tutut Susanna Tapani ja Eveliina Suonpää.

Linköpingin ykkösketjussa pelaava Tapani teki joukkueensa ensimmäisen maalin, kun ottelu oli vanhentunut vain 43 sekuntia. Tapani saalisti syöttöpisteen myös Linköpingin 3–1-osumaan, joka syntyi ylivoimalla. Maalin teki Pernilla Winberg.

Suonpää puolestaan torjui maalillaan peräti 40 kertaa. Töitä riitti erityisesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, joissa torjuntoja kertyi 17 ja 15. Suonpää joutui antautumaan maalillaan vain kerran, kun Josefine Hoegh Persson pääsi kaventamaan ottelun toisessa erässä Michelle Karvisen ja Emma Nordinin syötöistä.

Suomalaisvahti oli vireessä myös ensimmäisessä finaalissa, joka pelattiin viime keskiviikkona. Tuolloin Suonpään edustama Linköping voitti vieraissa luvuin 3–0. Nollapelissä suomalainen torjui 29 kertaa.

Tapani osui myös ensimmäisessä finaalissa. TPS:ää Naisten Liigassa tällä kaudella edustanut Tapani teki keskiviikkona joukkueensa toisen maalin ylivoimalla. Tapani siirtyi Linköpingiin helmikuun puolivälissä.

Ikäviä uutisia Naisleijonille tuli ottelun ensimmäisessä erässä, kun puolustaja Jenni Hiirikoski loukkaantui. Hiirikoski autettiin pois kaukalosta sen jälkeen, kun Madelen Haug Hansen taklasi häntä. Suomalaistähti ei palannut enää otteluun.

Haug Hansen ei saanut taklauksestaan jäähyä.

Hiirikosken loukkaantumisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä jääkiekkosivusto Jatkoaika.com (siirryt toiseen palveluun).

Naisten MM-kotikisat alkavat huhtikuun 4. päivänä. Hiirikoski on tärkeä osa Naisleijonien puolustusta. Hän on toiminut useita vuosia joukkueen kapteenina.

Linköpingillä on mahdollisuus ratkaista mestaruus itselleen huomenna sunnuntaina. Joukkue on onnistunut voittamaan SDHL:n mestaruuden viimeksi keväällä 2015, jolloin se uusi mestaruutensa.

SDHL:n hallitseva mestari on Luulaja.

Luulajan joukkueessa suomalaisista tällä kaudella pelaavat Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen, Christa Alanko, Michelle Karvinen, Petra Nieminen ja Noora Tulus.

Juttua muokattu 16.3.2019 kello 18.10: Lisätty tieto Jenni Hiirikosken loukkaantumisesta.

Lue myös: