Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Voittokamppailuun mielinyt Ilkka Herola jäi ilman vetoapuja, yhdistetyn päävalmentaja kritisoi kilpakumppaneita kovin sanakääntein – "Ei mitään muuta taktiikkaa"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen ihmettelee muiden maiden urheiljoiden olematonta halukkuutta hiihtää kärkijoukkoa kiinni.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen arvosteli kovin sanakääntein Ilkka Herolan kilpakumppaneita Schonachin maailmancupin kilpailun jälkeen. Herola oli viides, mutta ainekset parempaan olivat olemassa.

Kahdentenatoista ladulle päässyt suomalainen yritti päästä mukaan kärkijoukkoon, mutta vetoapuja ei tullut. Se oli voittotaistelun kannalta kohtalokasta raskaassa hiihtokelissä 10 asteen lämpötilassa.

– Nämä muut maat ovat tuudittautuneet siihen, että meidän pojat hiihtää kovaa. Ei mitään muuta taktiikkaa kuin seurata meidän urheilijoita, Kukkonen latasi Yle Urheilulle puhelimitse.

Viime viikonloppuna Holmenkollenilla Herola nousi voittotaisteluun minuutin ja 16 sekunnin takamatkalta. Nyt eroa kärkeen oli lähdössä vain 44 sekuntia.

– Outoa, ettei kärkeä haluta hiihtää kiinni, vaan tyydytään peesaamaan Ilkkaa. Kun nähdään, että kaverilta loppuu voimat, joku muu voisi vähän auttaa. Sitä kautta jokainen saisi paremman tuloksen ja kaikki voisivat ehkä taistella voitosta. Sääli sinänsä, Kukkonen totesi.

Yhdistetyn maailmancup päättyy huomiseen Schonachin kilpailuun. Ilkka Herola on kauden loppua kohden päässyt hyvään vireeseen myös mäessä, mikä on mahdollistanut voitoista kamppailemisen.

– Ilkka kasvaa hyppy hypyltä. Pikkuhiljaa se kesällä ja syksyllä ollut vire on palautumassa. Harmi, että kausi loppuu pikkuisen kesken. Huomenna on vielä yksi mahdollisuus, Kukkonen sanoi.

Lue myös:

Herolan taistelu ladulla ei riittänyt palkintokorokkeelle – itävaltalaiset yllättivät tämän kauden valtiaan

Herola loistavista asetelmista jahtaamaan palkintosijaa – nähdäänkö voittotaistossa taas Riiber ja Herola?

Eero Hirvonen kuittaili Ilkka Herolalle maalissa kauden toisesta palkintokorokepaikasta: "Pitäisi varmaan vähän useammin manailla, niin napsuisi useammin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat