Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Markku Kanerva korostaa tehokkuutta EM-karsintojen alla: maalien makuun Venäjällä päässyt Roman Eremenko ei ole täydessä kunnossa – "Hän on hyvin rehellisesti sen ilmaissut"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva painottaa Kansojen liigassa nähtyä kurinalaista puolustuspelaamista viikon päästä alkavissa jalkapallon EM-karsinnoissa.

jalkapallo
Markku Kanerva antaa ohjeita kentän laidalta.
Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.Getty Images.

Suomen jalkapallomaajoukkue esiintyi syksyllä vakuuttavasti uudessa Kansojen liigassa ja lunasti lohkovoitolla jatkokarsintapaikan ensi vuoden EM-kisoihin. Päätavoitteena on lunastaa paikka kuitenkin jo viikon päästä Italiassa alkavissa varsinaisissa EM-karsinnoissa.

Päävalmentaja Markku Kanerva luonnehtii jatkokarsintaa "varapatruunaksi".

– Pidimme neljässä ensimmäisessä ottelussa nollan omassa päässä. Koko joukkueen yhtenäinen puolustuspelaaminen oli yksi menestyksen kulmakivistä. Se täytyy ilman muuta ottaa jatkossa mukaan, Urheiluruudun studiossa lauantaina vieraillut Kanerva mietti.

Kanerva kertoi, että joukkueen hyökkäyspelaamista on analysoitu aiempaa tarkemmin esimerkiksi maaliodottamien avulla. Tavoitteena on ollut selvittää, miltä paikoilta pystytään luomaan maalipaikkoja, jotka todennäköisesti johtavat maaliin.

– Se on mennyt koko ajan tasaisesti eteenpäin. Olen korostanut paljon sitä, että tehot pitää saada kohdilleen, ja niin kävi Kansojen liigassa, Kanerva totesi.

Eremenko huilaa vielä kotona

Kanerva julkisti Suomen joukkueen EM-karsintojen ensimmäisiin otteluihin keskiviikkona. Suurimman huomion vei Roman Eremenkon puuttuminen. Eremenko ei ole vielä pelannut maajoukkueessa sen jälkeen, kun hän vapautui lokakuussa kahden vuoden dopingpannasta.

Kanerva kertoi keskiviikkona, että Eremenko kärsii lonkkavammasta. Suomalainen pelasi siitä huolimatta lauantaina täydet 90 minuuttia Venäjän liigassa ja teki kaksi maalia FK Rostoville.

Kanervan mukaan Eremenkon lonkkavamma ei ole parantunut toivotulla tavalla, ja suomalainen on joutunut pelaamaan kipulääkkeiden avulla.

– Olemme käyneet vuoropuhelua pari kolme viikkoa hänen kunnostaan. Teimme päätöksen, että hän ei ole sataprosenttisessa kunnossa auttaakseen maajoukkuetta. Hän on hyvin rehellisesti sen ilmaissut. Toivottavasti hän saa maaottelutauon aikana lonkankoukistajansa kuntoon, Kanerva sanoi.

Loukkaantumiset riivaavat jälleen

Huuhkajat sai lauantaina huonoja uutisia, kun laitapuolustaja Jere Uronen joutui jättäytymään joukkueen vahvuudesta EM-karsinnan avausotteluista. Palloliitto tiedotti asiasta maajoukkueen virallisella Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun).

Urosen korvaaja nimetään myöhemmin. Kanervalle loukkaantumispulmien kanssa painiminen on tuttu tilanne.

– Kaikki näytti ihan hyvältä tammikuussa. Tähän on tottunut, kaverit alkavat hajoamaan, kun pelit lähestyvät. Sunnuntaina on vielä 14 joukkueeseen valittua pelaajaa tulessa, täytyy toivoa, ettei tule jobinpostia.

Suomi kohtaa ensi viikon lauantaina Italian vierasottelussa Udinessa. Kolme päivää myöhemmin Huuhkajat pelaa Armeniaa vastaan Jerevanissa.

– Kurinalainen työnteko on ilman muuta peruskivemme. Meiltä pitää löytyä kykyä mukautua pelien sisällä ja välillä. Nyt loukkaantumisia on vähän liikaakin, mutta saamme iskukykyisen joukkueen kasaan, Kanerva pohti.

Lue myös:

Uskomatonta kautta pelaavasta Teemu Pukista on kuoriutunut myös syöttökone – Norwich jatkoi voittokulkuaan, nousu Valioliigaan on yhä lähempänä

Lonkkavaivat eivät haitanneet Roman Eremenkoa: maajoukkueesta sivuun jätetty suomalainen iski kaksi maalia Venäjän liigassa

Mario Balotelli ei Huuhkajien kiusana – Italia kutsui veteraanikärki Quagliarellan avuksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat