Suora

  • Urheiluruutu
  • Kirvesmurhaaja

Järvilehto nappasi hopeaa big airin maailmancup-päätöksessä – maailmancupin ensikertalainen Niemelä selviytyi finaaliin

Lumilautailija Kalle Järvilehdon hopea big airissa on hänen uransa paras maailmancup-tulos.

lumilautailu
Kalle Järvilehto.
Kalle Järvilehto.Antti Koskinen / Lumilautaliitto.

Kalle Järvilehto nappasi hopeaa Kanadan Quebecissä kauden viimeisessä maailmancupin big airissa. Sijoitus on Järvilehdon uran paras maailmancup-tulos ja toinen palkintokorokepaikka tälle kaudelle. Yöllä Suomen-aikaan kisatun iltakisan voitti Belgian Seppe Smits.

Järvilehto teki ensimmäisellään backside triplakorkki 1440:n, joka onnistui erinomaisesti. Toisen hyppynsä switch backside 1260 nosegrabin hän kaatui, mutta kolmannella sai sen loistavasti pystyyn.

Olosuhteet kisapaikalla muuttuivat harjoituksista huomattavasti, minkä vuoksi Järvilehto epäröi 1260:n tekemistä. Päävalmentaja Antti Koskisen kannustamana Järvilehto päätti kuitenkin yrittää temppua.

– Tosi onnellinen olen siitä, että ländäykset tuli oikeaan paikkaan. Treeneissä oli pehmeämmät olosuhteet ja aurinko paistoi. Illasta meni pakkaselle ja yön pimeydessä ländi umpijäähän. Alussa oli vaikeuksia ländätä. Siksi mietin, mitä viitsin tehdä kisassa, Järvilehto kommentoi Suomen Lumilautaliiton tiedotteessa.

Monella oli haasteita jäisen alastulon kanssa, ja kisa olikin melko rikkonainen.

Suomalainen oli kuitenkin tyytyväinen sijoitukseensa.

– Olen tyytyväinen kakkossijaan, ja Seppe ansaitsi voiton. Seuraavaksi mennään Suomeen testaamaan Rukalle landing bagia, ja sitten Andorraan slopestylekilpailuun. Se on kauden viimeinen kansainvälinen kisa, ja Syötteelle on SM-kisoihin sitten hyvä lopettaa kausi.

Hopean ansiosta Järvilehto sijoittui kokonaiscupissa parhaana suomalaisena kolmannelle sijalle.

– Se on sellainen lisämauste ja kertoo tietysti siitä, että on mennyt ihan hyvin, kun saa loppurankingissa tuollaisen sijoituksen, Järvilehto totesi Yle Urheilulle.

Telinekisojen ja maailmancupin big airin ensikertalainen, 19-vuotias rovaniemeläinen Carola Niemelä sijoittui naisten kilpailussa kuudenneksi. Hänellä temput olivat lähellä, mutta tällä kertaa niitä ei saatu onnistumaan.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu ja aivan mahtavaa, kun finaaliin pääsin. Silti se harmittaa, ettei pystynyt finaalissa suorittamaan sitä mitä olisin halunnut. Aina ei vaan lähde eikä aina voi ländätä, ja näin tällä kertaa, Niemelä sanoi.

Naisten kisan voitti yhdysvaltalainen Julia Marino.

Lue myös:

Jääkiekkokaukalon kokoinen hyppypatja testiin lumilautailijoille Rukalle

Lumilautailu on muuttunut dramaattisesti, mutta Enni Rukajärvi vain menestyy vuodesta toiseen – suomalainen on vallannut paikan maailman huipulta omalla tyylillään: "Hän ei lähde matkimaan"

Yksi olympialaji ei riitä maailman parhaalle, vaikka hän kadotti kertaalleen motivaationsa – Shaun White on eristäytyvä supertähti, joka on saanut kilpakumppanien vihat niskoilleen

Lähteet: Suomen Lumilautaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat