Suora

  • Miesten pujottelun 2. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 2. lasku
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu AC Milan - Torino

Karvaasti pettynyt Kaisa Mäkäräinen poistui itku kurkussa tv-haastattelusta: suomalainen halusi MM-kisoista enemmän kuin sai – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään"

Kaisa Mäkäräisen yhteislähtökilpailu ampumahiihdon MM-kisoissa Östersundissa kuvasti naisen vuoristoratamaista kautta. Katso tunteikas haastattelu kuvaa klikkaamalla.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen kertasi MM-kisojen yhteislähtökisaa pettyneenä
Kaisa Mäkäräinen kertasi MM-kisojen yhteislähtökisaa pettyneenä

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen MM-kisat päättyivät Ruotsin Östersundissa todella karvaalla tavalla. Mahdollinen mitali vaihtui yhteislähtökilpailussa viimeisen ampumapaikan neljän ohilaukauksen myötä sijaan 23.

– Pystypaikoilla ammunta on täällä ailahdellut, ja nyt se ailahteli juuri toiseen suuntaan. Se (toinen pystypaikka) oli ihan hemmetin vaikea. Toinen laukaus karkasi, eikä siinä ollut mitään tehtävissä, Mäkäräinen kertasi Yle Urheilulle.

Mäkäräisen ammunta sujui hyvin kolmella ensimmäisellä ampumapaikalla. Kahden ohilaukauksen jälkeen suomalainen pääsi viimeiseen ammuntaan kolmantena, mutta sitten pelti alkoi kolista.

– Tämä kuvastaa kauttani aika hyvin, se on ollut aika vuoristorataa. Ensimmäisellä pystypaikalla tuntui hyvälle, ja olin aika varma, että siitä se viimeinenkin kaatuu. Oikeastaan tulin viimeiseen pystyyn paremmalla itseluottamuksella kuin ensimmäiseen.

Suomalaisen mukaan suksi ei ollut tänään aivan liukkaimmassa mahdollisessa kunnossa. Helpotusta ei tuonut myöskään taivaalta tupruttanut lumi.

– Varmasti kisassa oli paljon liukkaampia suksia. Kolmannella kierroksella jouduin aika tiukille, kun yritin seurata Denise Herrmannia. Hiihto tuntui sinällään ihan ookoolle, mutta kyllä siinä joutui paljon töitä tekemään. Ilmaiseksi ei tullut yhtään metriä, Mäkäräinen totesi.

Mäkäräinen jäi MM-kisoissa ilman mitalia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013. Östersundissa parhaaksi sijoitukseksi henkilökohtaisilla matkoilla jäi pikakilpailun 12. sija. Suuri pettymys paistoi Mäkäräisen kasvoista selvästi, ja hän poistui haastattelusta itku kurkussa.

Mäkäräinen totesi aiemmin kisojen aikana, että on halunnut kisoista enemmän kuin on saanut. Päätösmatkan jälkeen tuntemukset olivat yhä samat.

– Ei minulla ole tähän mitään enempää sanottavaa. Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään, kuin minä itse, Mäkäräinen sai sanotuksi.

Lue myös:

Neljä ohilaukausta ratkaisuhetkillä! Kaisa Mäkäräisen mitalihaaveet kaatuivat karmealla tavalla viimeisellä ampumapaikalla

Hirvi, traktori, pälvikalju, kastanja... – Tero Seppälä paljasti syyn Suomen joukkueelta kuultuihin värikkäisiin vertauksiin ampumahiihdon MM-kisoissa

Ruotsin ankkuri Öberg suli karvaalla tavalla, Norjan naiset ampumahiihdon viestimestareiksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat