1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Päijänteen ympäriajo Eemil Pohjolan ylivoimaa loppuun saakka

Eemil Pohjola voitti enduromoottoripyöräilyn Päijänteen ympäriajon yleiskilpailun ylivoimaisesti. Hän käytti 28 maastokokeeseen aikaa yhteensä 5.39.27,34.

Eemil Pohjola Kuva: Milla Vahtila

Kakkoseksi ajanut Aleksi Jukola hävisi hänelle lähes seitsemän ja puoli minuuttia. Eemil Helander oli 84. kerran järjestetyn ympäriajon kolmas.

Jukola vei Päijänteen ympäriajon nimiinsä vuosi sitten, joten voitto vaihtui kakkossijaksi. Tämänvuotinen kilpailu alkoi lauantaina Vierumäeltä ja päättyi sunnuntaina Vantaalle.

Eemil Pohjolalle Päijänteen ympäriajon kokonaisvoitto on uran ensimmäinen. Hän johti kilpailua jo avauspäivän jälkeen. Etumatka kasvoi sunnuntaina, vaikka Pohjolan päivään mahtui kommelluksia.

– Kaaduin tänään ykköspätkällä, ja siihen meni jonkin verran aikaa. Muuten olen ajellut aika varman päälle, Pohjola sanoi ympäriajon kotisivuilla, kun takana oli 22 maastokoetta.

Edelliskerralla Päijänteen ympäriajo oli enduron MM-sarjan kilpailu, mutta tänä vuonna ajettiin ainoastaan SM-pisteistä. B-luokan ykköseksi ajoi ensimmäisenä naisena Sanna Kärkkäinen, joka sijoittuiyleiskilpailun sijalle 23.

Sanna Kärkkäinen Kuva: Milla Vahtila

– On älyttömän hieno fiilis. Tiesin, että kuntoni kestää maaliin asti, Kärkkäinen hehkutti kasvot säteillen.

Kaikki tulokset täältä (siirryt toiseen palveluun)