Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Suomen yhdistetyn joukkue nousi syvästä suosta kärkitaistoihin – "Todella vaikea kausi"

Heikot mäkiesitykset piinasivat koko kauden Suomen yhdistetyn maajoukkuetta.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka Herola ylsi 11:nneksi yhdistetyn maailmancupin loppupisteissä. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen yhdistetyn maajoukkueen kausi alkoi katastrofaalisen heikosti, mutta kurssi saatiin käännettyä kevään lähestyessä. Tuloksena oli hyviä yksittäisiä onnistumisia, vaikka suomalaiset jäivätkin ulos mitaleilta Seefeldin MM-kisoissa.

Ylen asiantuntija Eetu Vähäsöyrinki arvioi syitä siihen, miksi suomalaiset olivat täysin ruosteessa kauden alkuvaiheissa.

– Kesä meni äärimmäisen hyvin, joten kaikki näytti hyvältä, mutta lähdettiin ehkä intoilemaan hiukan liikaa. Miehiä leiritettiin liikaa, Vähäsöyrinki mietti.

– Urheilijoille tuli väsy päälle. Alkukaudella ei saatu Rukalta päälle hyvää kierrettä, vaan hommat lähtivät väärään suuntaan. Vuodenvaihteen jälkeen tuli käänne parempaan.

Loppukauden kisoissakin mäkitulokset jäivät edelleen turhan vaatimattomiksi. Urakkaa jäi liikaa hiihtoladulle.

– Varmasti jatkossa mietitään, miten mäkipuolta saataisiin parannettua. Välillä tahdotaan vain jäädä liian kauas kärjestä jo mäkiosuudella, pitää päästä lähemmäs keulaa jo ennen hiihto-osuutta, Vähäsöyrinki tiivisti tilanteen.

Suomen yhdistetyn tulevaisuus on valoisa, vaikka tekemistä riittää monella osa-alueella.

– Suomella on nuori ja hyvä maajoukkue, noin olympiadin (neljä vuotta) nuorempi joukkue kuin kilpailijamailla. Meillä on hyviä ja nälkäisiä miehiä, tulevaisuus näyttää siis lupaavalta.

– Eihän meillä ole ihan valtavasti junioreita, mutta heitä pystytään jalostamaan tehokkaasti. Hyviä ja lahjakkaita urheilijoita on nousemassa A-maajoukkueeseen, Vähäsöyrinki uskoi.

Hiihto kulkee, hyppy ei

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli samoilla linjoilla kauden kulusta.

– Alku huono, loppua kohti koko ajan parempaan ja parempaan päin. Muutamia hienoja päiviä joukossa, voitto ja podium-sijoituksia, mutta kyllä ensi kaudella pitää olla paljon parempia, Kukkonen linjasi.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voittivat parisprintin Lahdessa helmikuussa, ja Herola ylsi kahdesti toiseksi henkilökohtaisissa kilpailuissa.

Kukkonenkin kiteyttää kehitystarpeen siihen, että hiihto kulkee, mutta hyppy ei.

– Meillä on paljon ideoita, aika merkittäviäkin asioita. Kyse on myös taloudesta, ja on ajateltu tiettyjä henkilöjuttuja. On etsitty joukkueeseen mäkisuksista, puvuista ja monoista vastaavaa teknikkoa. Ja totta kai valmentajan pitää mennä peilin eteen ja miettiä, miten hyppäämistä opetetaan, Kukkonen ruoti.

Lue lisää:

Ilkka Herola kuudes kauden päätöksessä – Riiber nousi Hannu Mannisen rinnalle

Huippulupauksena maailmalle lähtenyt suomalaisnuori huomasi tuijottavansa yksin hotellihuoneen seinää – Ilkka Herola luuli olevansa särkymätön, vaikka olisi tarvinnut ammattiapua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat