Suora

  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
  • Urheiluruutu

Suomen päävalmentaja Jonne Kähkösellä ristiriitaiset tunnelmat: naiset alisuorittivat, miehet nostivat tasoaan – "Mitali oli realistista"

Ampumahiihtojoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkösen mielestä Suomen naisten joukkue alisuoriutui Östersundin MM-kisoissa, mutta miehet osoittivat tason nostoa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Ampumahiihdon MM-kilpailut Östersundissa päättyivät ilman suomalaismitalia. Kaisa Mäkäräisen harteilla lepäsi suurimmat menestystoiveet, mutta Mäkäräisen kisat olivat kuin hänen koko kautensa: vuoristorataa.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen totesikin, että mitali oli realistinen tavoite. MM-kisojen päätöskilpailussa Mäkäräinen oli mitalivauhdissa, mutta viimeisen ampumapaikan neljä ohilaukausta romutti tämän haaveen.

– Kaisa on kokenut urheilija, joka on ollut monta kertaa vastaavassa tilanteessa ja taistellut itsensä voittajana tai mitalistina maaliin. Tänään oltiin lähellä, mutta harmittavasti viimeisellä ampumapaikalla ei oltu tarpeeksi hyviä, Kähkönen sanoi Yle Urheilulle.

– Kun joukkueessa on huippu-urheilija, jolla on palkintopallisijoja tältäkin kaudelta, niin on selvää, että mitali oli realistista tai tavoiteltavissa. Mutta kilpailu on äärimmäisen kovaa, tänäänkin oli aika monta naista kilpailemassa palkintopallisijasta ihan loppuun saakka.

Suomen naisten tulokset olivat Kähköselle pettymys, ja hän odotti koko joukkueelta parempaa. Ainoastaan Venla Lehtosen nousu omalle tasolleen oli hänen mielestään piristys.

Tero Seppälä.
Tero Seppälä.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Sen sijaan suomalaismiesten tulokset ja suoritukset saivat Kähkösen tyytyväiseksi. Miesten tulokset tukivat hänen näkemystään siitä, mitä harjoittelun taso on tällä kaudella ollut.

Kähkösen mukaan miehissä on nähtävissä selkeä tason nosto, josta oli hyvänä esimerkkinä muun muassa pikakilpailu, jossa kolme miestä pääsi maailmancupin pisteille ja sekä Tero Seppälän varasija yhteislähtökilpailuun.

– Tero oli neljäntenä varasijalla ja se jäi neljä maailmancupin pistettä vajaaksi. Käytännössä missä tahansa kilpailussa olisi saanut yhden sakon pois, niin Tero olisi ollut yhteislähtökisassa mukana, Kähkönen muistutti.

– Se olisi tavallaan kruunannut miesten MM-kilpailut osaltamme. Mutta saimme ansiomme mukaan, emme olleet tarpeeksi hyviä. Se jätti ihan varmasti nälkää miehille ja sopivasti hampaankoloon.

Vaikka MM-kilpailut ovat vasta päättyneet Östersundissa, eivät ampumahiihtäjät pääse vielä hengähtämään. Maailmancup jatkuu vielä yhden kisaviikonlopun verran ja joukkueet siirtyvät Osloon maanantaina.

– Tämä on sitä ampumahiihdon arkea. Paikka vaihtuu aika tiuhaan tahtiin, joten urheilijoiden pitää pystyä nollaamaan niin hyvät onnistumiset kuin epäonnistumisetkin, jotta ovat seuraavassa kilpailussa terävänä taistelemassa taas hyvistä sijoituksista, Kähkönen sanoi.

Päävalmentaja toivoo, että suomalaisurheilijat jatkavat samoja hyviä otteita, joita nyt MM-kisoissa on eri osa-alueilla nähty.

– Toivotaan, että saadaan hyvä paketti kasaan ja hyvä kokonaissuoritus itse kunkin urheilijan kohdalla, että saadaan napakka kauden päätös, Kähkönen linjasi.

Lue myös:

Katso uskomaton hutishow! Italialaisyllättäjä otti MM-kultaa miesten kaoottisessa yhteislähtökisassa, mitalikuningas Bö ei osunut lopussa yhteenkään tauluun

Karvaasti pettynyt Kaisa Mäkäräinen poistui itku kurkussa tv-haastattelusta: suomalainen halusi MM-kisoista enemmän kuin sai – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään"

Neljä ohilaukausta ratkaisuhetkillä! Kaisa Mäkäräisen mitalihaaveet kaatuivat karmealla tavalla viimeisellä ampumapaikalla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat