1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Viilipyttymäisyys ja hyvä itsetuntemus ovat syitä sille, miksi Titta Keinänen on yksi maailman karatekojen huipuista: "Tatamilla kaikki on mahdollista"

Titta Keinänen on yksi Suomen suurimmista olympiatoivoista vuoden 2020 Tokion kisoissa.

Huippukarateka Titta Keinänen
Huippukarateka Titta Keinänen

Karateka Titta Keinänen on ollut lajin parissa aivan lapsesta asti. Teini-ikäisenä Keinänen päätti pitää tauon karatesta. Tuo tauko venyi neljän vuoden mittaiseksi, mutta nyt 25-vuotias Keinänen on yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista Tokion olympialaisissa 2020.

– Karatessa ei ole koskaan valmis. Se on todella vaikea ja monipuolinen laji. Ottelua taas ei voi kirjoittaa valmiiksi. Koskaan ei tiedä, mitä kolmessa minuutissa tatamilla voi tapahtua ja toisaalta tietää sen, että kaikki on mahdollista, Keinänen kertoo syitä karaten suosiolle.

Omiksi vahvuuksikseen Keinänen lukee kylmäpäisyyden ja kyvyn tehdä oikeita ratkaisuja.

– Melkeinpä kaikilla tällä tasolla on jo tosi kova fysiikka ja tekniikka. Kyllä se loppu on kiinni päästä ja siitä, miten saa oikean vireen päälle. Itsetuntemusta vaatii paljon, Keinänen kertoo.

Voit katsoa Titta Keinäsen koko haastattelun Ylen aamu-tv:ssä jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Käsittämättömällä tavalla maailmantähdeksi noussut Titta Keinänen sai jättipotin tukieuroja – raha tuo paineita: "Tähän asti olen saanut tukea vain sukulaisilta"

Rovanperä seurasi Markkasen ja Laineen jalanjälkiä Urheilugaalassa – uskomattoman nousun maailman huipulle tehnyt Keinänen sai Läpimurto-palkinnon

Suomen karatehelmi Titta Keinänen ei peittele MM-mitalitavoitettaan – "Olympiapaikka tuntuu mahdolliselta"