Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut

10-vuotias skeittisensaatio Sky Brown tavoittelee paikkaa Tokion olympialaisissa – "Tytöt voivat tehdä samoja temppuja kuin pojatkin"

Maailman nuorimmasta rullalautailuammattilaisesta saattaa tulla Britannian kaikkien aikojen nuorin urheilija kesäolympialaisissa.

Muu urheilu
Sky Brown rullalautailu
10-vuotias Sky Brown tähtää Tokion olympialaisiin.AOP

Kilpaileminen olympialaisissa on monen lapsen unelma. Niin myös Sky Brownin, 10-vuotiaan rullalautailuammattilaisen, jonka unelman täyttyminen on jo hyvin lähellä.

Japanilais-brittiläinen tyttö olisi Tokion vuoden 2020 olympialaisten aikaan vasta 12-vuotias – eli kaikkien aikojen nuorin britti kesäolympialaisissa.

– Mielestäni iällä ei ole väliä. Olen pikkuinen ja tulen osallistumaan valtavaan kilpailuun, määrätietoinen Brown kertoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Surffausta, rullalautailua ja tanssia harrastava 134 senttimetriä pitkä Brown päätti hiljattain edustaa Britanniaa, mikäli hän saa paikan Tokion olympialaisten rullalautailussa.

Japanissa uutinen otettiin vastaan ymmärtäväisesti. Maan taso on naisten rullalautailussa korkea nuorten tähtien, Sakura Yosozumin ja Kisa Nakamuran, ansiosta.

– Olisimme halunneet, että Sky edustaisi Japania, mutta se on hänen valintansa ja toivotamme hänelle onnea, Japanin rullalautailuliiton johtaja Takehisa Miyazawa kommentoi (siirryt toiseen palveluun).

Brown asuu synnyinkaupungissaan Miyazakissa Japanissa, mutta viettää suurimman osan vuodesta Yhdysvalloissa.

Nuoresta iästään huolimatta Brownilla on jo yhteistyökumppaneita. Hänet nähtiin ison urheiluvälineyrityksen legendaaristen naisurheilijoiden tähdittämässä mainoskampanjassa yhdessä muiden muassa Simone Bilesin, Caster Semenyan ja Dina Asher-Smithin kanssa.

– Toisinaan haluan vain voittaa itseni ja tehdä sitä mitä pojat tekevät. Miksi pojat saavat tehdä kaikkea hauskaa? Tytöt voivat tehdä ihan samoja temppuja kuin pojatkin, Brown sanoi ja kertoi haluavansa toiminnallaan kannustaa nuoria tyttöjä rullalautailun pariin.

Sky Brown rullalautailu
Sky Brown voitti aikuisten Simple Session -kilpailun helmikuussa Tallinnassa.AOP

Temput onnistuvat moitteetta, mutta pienikokoisuus rajoittaa

Taitavalla Sky Brownilla on rullalautailun tekniikka jo hyvin hallinnassa, mutta nopeus ja voima jäävät rullalautailuasiantuntija Ed Leighin mukaan hieman olympialaisten vaatimasta tasosta.

– Hän tulee epäilemättä joskus olemaan yksi maailman parhaista, mutta hänen täytyy hieman kasvaa vielä, Leigh sanoi.

Pieni koko ei ole juurikaan hidastanut vauhdikasta urheilijaa, joka on kilpaillut menestyksekkäästi aikuisille miehille suunnitelluilla areenoilla. Hän voitti helmikuussa Tallinnassa järjestetyn Simple Session -kilpailun naisten sarjan.

Jo yli 340 000 seuraajan fanijoukon Instagramissa kerännyt Sky Brown kertoo haluavansa matkustaa ympäri maailmaa rullalautaillen ja surffaten.

Muiden projektiensa ohella hän on ehtinyt suunnitella rullalaudan, jonka lähes 15 000 euron myyntituottojen voitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

– Haluan erityisesti vierailla kehitysmaissa ja auttaa niiden maiden lapsia, vaikutusvaltainen nuori urheilija totesi.

Lue myös:

Suomen olympiamitalitoivo skeittasi ykkössijalle ja teki ennätyksen arvostetussa kilpailussa Kaliforniassa

Kalifornialaisskeittari on käynyt Suomessa kolme kertaa, mutta haluaa edustaa isänsä kotimaata olympialaisissa – "Olemme pissat housuissa innosta soikeana"

Rullalautailumaajoukkue houkutteli lajin huippunimen Suomen riveihin – tavoitteena paikka Tokion olympialaisiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat