Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-kisoissa hiljaa ollut Therese Johaug tuomitsi Seefeldin dopingskandaalin jyrkästi Expressenin haastattelussa: "Hirvittävän surullista"

Therese Johaug jäi kiinni dopingista syksyllä 2016, mutta hän on kiistänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita.

doping
Therese Johaug
Therese Johaug voitti Seefeldin MM-kisoissa kolme henkilökohtaista kultamitalia.AOP

Norjan Therese Johaug kommentoi ensimmäistä kertaa hiihdon MM-kisojen dopingskandaalia ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Seefeldin MM-kisojen poliisiratsioissa otettiin kiinni viisi hiihtäjää, jotka myönsivät kuulusteluissa veridopingin käytön. Johaug ei halunnut Expressenin mukaan kommentoida dopingskandaalista kesken MM-kisojen, mutta hän suostui puhumaan aiheesta Falunin maailmancupin kilpailun jälkeen.

– Mielestäni on hirvittävän surullista, että tällaista yhä tapahtuu ja tällä tavalla, Johaug sanoi.

– Etenkin kun kyseessä on järjestäjämaa. Siellä on niin paljon vapaaehtoisia, jotka tekivät töitä saadakseen Itävallalle hyvät MM-kisat.

Viidestä dopinginkäytön myöntäneestä hiihtäjästä Max Hauke ja Dominik Baldauf olivat itävaltalaisia.

– Doping ei kuulu urheiluun, Johaug sanoi yksiselitteisesti.

Johaug jäi itse kiinni anabolisista steroideista syksyllä 2016. Hän selitti aineen tulleen hänen elimistöönsä maajoukkuelääkärin antamasta huulirasvasta. Johaug on kiistänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita.

Johaug sai dopingkärystään 18 kuukauden kilpailukiellon, jonka jälkeen hän palasi kilpailuihin tällä kaudella. Norjalaishiihtäjä on ollut paluunsa jälkeen ylivoimainen. Hän on voittanut kaikki normaalimatkan kilpailut, joihin hän on osallistunut.

– Oletan, etteivät kilpailuihin osallistuvat käytä kiellettyjä keinoja. On kuitenkin tavattoman hienoa, että kulissien takana tehdään töitä. Ilmeisesti täällä tapahtuu vielä paljon sellaista, josta emme tiedä mitään.

Lue myös:

NRK: Doping-lääkäri kiersi hiihdon maailmancupissa – asunnolla rampanneet vieraat saivat lillehammerilaisen vuokraemännän tekemään ilmoituksen antidoping-järjestölle

Kari-Pekka Kyrö: Seefeldin dopingratsiat olivat mahtipontista teatteria, jossa kiinni saatiin pikkutekijät – ”Siellä viivalla ne isot lohet uiskentelevat"

Pysäyttävä hetki ala-asteen luokkahuoneessa Seefeldissä: veridopingin tyynesti paljastanutta virolaishiihtäjää ympäröivät kyynelsilmäiset miehet ja epätodellinen hiljaisuus

Tällaista dopingkauppaa on pyöritetty Seefeldin MM-kisoissa, taustalla useista huijauksista syytetty lääkäri – "Kuin huonon elokuvan käsikirjoitus"

Dopingskandaali uhkasi Norjan hiihtoprinsessan asemaa, mutta Therese Johaug palasikin parrasvaloihin ehkä suositumpana kuin koskaan

Kaksi vuotta sitten hiihtomaailma kohahti Therese Johaugin dopingkäryä, nyt norjalainen sanoo oppineensa vastuuta – "En voi luottaa keneenkään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat