Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Italian valmentaja perusteli, miksei kuuma Mario Balotelli mahtunut EM-karsintaan Huuhkajia vastaan

Italian jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini kertoi maanantaina syyn Mario Balotellin poissaololle tulevissa EM-karsintapeleissä.

urheilu
Mario Balotelli lähikuvassa.
EPA

Valmentaja Roberto Mancini näkee, ettei ranskalaisen seurajoukkue Marseillen kärjessä hyviä tehoja viime aikoina esittänyt Mario Balotelli ole riittävän hyvässä fyysisessä kunnossa maajoukkuepaitaan.

Balotelli on aloittanut seitsemässä Marseillen ottelussa ja viimeistellyt niissä viisi maalia.

– Mario ei ole optimaalisessa kunnossa pelatakseen maajoukkueessa. Hän on paremmassa kunnossa kuin viime syyskuussa, mutta vielä fysiikassa on kohentamisen varaa. Maajoukkuessa mikään muu kuin sata prosenttia ei riitä, perusteli Mancini.

Entisellä Manchester Cityn valmentajalla oli selkeä näkemys sen sijaan siitä, miksi 36-vuotias Fabio Quagliarella kelpasi Italian maajoukkueryhmään. Tulikuuma Quagliarella johtaa maan pääsarjan maalintekijätilastoa ja ansaitsi paikkansa iskettyään pelaamissaan 28 sarjaottelussa 21 täysosumaa.

– Kutsuin tavallista enemmän esimerkiksi hyökkääjiä EM-karsintaryhmään, koska haluan itse nähdä omin silmin jokaisen pelikunnon ja tutustua samalla paremmin kaikkiin mahdollisiin pelaajiimme.

Italian miehet eivät pelanneet viime kesän MM-kisoissa ja jäivät fiaskomaisesti ensi kertaa lopputurnauksen ulkopuolelle 60 vuoteen. Euroopan mestaruuden Italia on voittanut miehissä vuonna 1968 ja ollut kahdesti EM-finaalissa - 2000 ja 2012.

– Olen luottavainen tulevien EM-karsintojen suhteen. Meillä on niin paljon hyviä pelaajia. Tavoitteiden pitää olla korkealla. Esimerkiksi Jorginho pelaa nyt ottelusta toiseen todella hyvin, kehui Mancini Chelsean keskikenttämiestä.

Italia aloittaa EM-karsinnat kohtaamalla Suomen 23. maaliskuuta Udinessa ja Liechtensteinin kolme päivää myöhemmin Parmassa.

Mario Balotelli ei Huuhkajien kiusana – Italia kutsui veteraanikärki Quagliarellan avuksi

Kanerva täydensi Huuhkajien EM-karsintamiehistöä

Huuhkajien EM-karsintaryhmä julkistettu – loukkaantunut Roman Eremenko jäi sivuun

Juttua muokattu 19.3. klo 14.35: Italia oli EM-finaalissa vuonna 2012, ei vuonna 2002.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat