Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisleijonien kapteeni jyrättiin rajusti – pystyi pelaamaan heti seuraavana päivänä ja vakuuttaa olevansa kunnossa MM-kotikisoissa

Jenni Hiirikoski teki maalin, kun hänen edustamansa Luulaja voitti Linköpingin Ruotsin SDHL:n kolmannessa finaalissa.

jääkiekko
Jenni Hiirikoski #6, FIN
Jenni Hiirikoski on toiminut pitkään Suomen maajoukkueen kapteenina.Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski loukkaantui rajulta näyttäneessä tilanteessa Ruotsin SDHL:n finaalisarjassa lauantaina.

Linköpingin Madelene Haug Hansen taklasi Luulajan puolustajaa Hiirikoskea, joka jätti lauantain loppuottelun kesken. Hiirikoski pystyi kuitenkin pelaamaan sunnuntaina, kun Luulaja voitti Linköpingin 5–1.

Hiirikoski ei halunnut kommentoida loukkaantumistaan yksityiskohtaisesti.

– Kaikkea sitä sattuu jääkiekossa. Tilanteita tulee ja menee, mutta nyt siitä on menty hyvin eteenpäin, Hiirikoski sanoi Yle Urheilun puhelinhaastattelussa.

Naisleijonien kapteeni vakuuttaa, että hän on kunnossa myös huhtikuun MM-kotikoisoissa.

– Tämä ei vaikuta MM-kotikisoihin millään tavalla.

Nopeasti pelikuntoon parsittu Hiirikoski pelasi sunnuntaina ykköspakkiparissa SDHL:n kolmannessa finaaliottelussa. Hän viimeisteli joukkueensa 2–1-maalin, kun Luulaja pelasi selkä seinää vasten Stångebron jäähallissa Linköpingissä.

Hiirikosken maali syntyi ylivoimalla.

– Siinä tuli purkukiekko keskialueelle ja huomasin, että kaveri lähti vaihtamaan. Päätin kääntää peliä ja pääsin vähän varkain maalipaikkaan. Onneksi meni tällä kertaa sisään, Hiirikoski kertasi.

– Olimme alusta asti hyvällä liikkeellä pelissä mukana. Saimme luotua paljon tilanteita sitä kautta ja olimme tosi ahneita sekä rohkeita. Se tuotti tulosta.

Usko ei loppunut, vaikka sarja alkoi nihkeästi

SDHL:n finaalisarja jatkuu keskiviikkona Luulajan kotiottelulla. Linköping johtaa finaaleita voitoin 2–1, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

– On hienoa päästä pelaamaan kotifanien edessä. Lähdemme tosi aktiivisella pelillä liikkeelle. Pakkovoitto se on otettava taas, Hiirikoski sanoi.

Hiirikoski pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan. Hän on toista vuotta joukkueen kapteeni.

Myös viime kaudella joukkue kohtasi Linköpingin loppuottelusarjassa. Silloin Hiirikoski pääsi nostamaan mestaruuskannua. Tänä vuonna sarja alkoi nihkeämmin.

Linköping voitti ensimmäisen finaalin 3–0 ja toisen 3–1.

– Ensimmäisen pelin kahdessa ensimmäisessä erässä emme saaneet pelistä kiinni kunnolla. Kolmannessa erässä saimme siinäkin luotua riittävät paikat maalintekoon, mutta emme saaneet kiekkoa sisään.

– Toisesta pelistä itsellä ei ole hirveästi kerrottavaa. Kolmanteen otteluun oli pakko löytää hyvä tekeminen kahden tappion jälkeen. Joukkueessa on kuitenkin ollut hyvä fiilis koko ajan, Hiirikoski kertoi.

Ruotsin pääsarjan SDHL:n finaaleissa on vahva suomalaisedustus. Luulajassa pelaavat Hiirikosken lisäksi Ronja Savolainen, Christa Alanko, Michelle Karvinen, Petra Nieminen ja Noora Tulus.

Linköpingissä pelaavat maalivahti Eveliina Suonpää ja hyökkääjä Susanna Tapani.

Lue myös:

Linköping voiton päässä SDHL:n mestaruudesta – Suonpäällä taas huippuottelu, Naisleijonien tärkeä palanen Hiirikoski loukkaantui

Bluesin naiset voiton päässä Aurora Borealis -kannusta – tehokas viimeistely ja ahnas ylivoima tuottivat taas isonumeroisen voiton

Kärppä-kippari Isa Rahunen olisi lapsena vain luistellut, kun kiekko ei tahtonut pysyä matkassa – nyt hän on valmentajien luottopuolustaja

Helsingissä tehtiin pitkään työtä naisten jääkiekon hyväksi, mutta IFK:n logo toi kaivattua rahaa ja pelaajia: "Tilanne on harvinainen Suomessa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat