Suora

  • Jalkapallon Italian cup, Lazio - Parma

Upean ME:n peruskilpailussa paukutellut Mäkelä-Nummela pettyi olympiapaikan jahdissa – "Jenkan tahti hyytyi finaalissa tangoksi"

Satu Mäkelä-Nummela haki Tokion vuoden 2020 olympialaisten maapaikkaa haulikkolajien maailmancupissa Meksikon Acapulcossa.

urheilu
Satu Mäkelä-Nummela
Satu Mäkelä-NummelaPekka Maunula/SAL

Satu Mäkelä-Nummela teki peruskilpailussa huikean maailmanennätyksen ja rikkoi 125 mahdollisesta kiekosta peräti 123.

– Työkaverit sanoivat lähtiessäni tänne, että älä sitten vaan paranna sitä maailmanennätystä kuin yhdellä kiekolla. Niinhän se Sergei Bubkakin taisi parantaa sentin kerralla aikoinaan seipäässä, naureskeli puhelimitse tavoitettu Mäkelä-Nummela.

Kuuden parhaan ampujan välisessä finaalissa suomalainen rikkoi 21/30 kiekkoa ja sijoittui viidenneksi, joka ei riittänyt Tokion olympialaisten maapaikkaan. Loppukilpailussa peruskisan pisteet eivät jääneet voimaan.

– Jenkan tahti hyytyi nyt vissiin tangoksi finaalissa. Ei ollut yhtään sitä omaa ammuntaa. Tämähän on tätä. Pätkittäin menee hyvin, mutta sitten kun pitäisi osua, niin loppuu osuminen. Peruskilpailuun sain naulattua huippulukemat, siihen pitää olla tyytyväinen, Mäkelä-Nummela kommentoi.

– Finaalissa minulle ei tullut yhtään hyvää pätkää, sellaista reipasta ammuntaa. Rytmikin vaihteli melkoisesti. Siinä alussa varjon kanssa oli lähtöpaikka vähän hakusessa. Turha kuitenkin selitellä, olisi vaan pitänyt malttaa ja ottaa ne kiekot pois.

Naisten trap-kisassa oli jaossa kahdelle Tokion olympiapaikka. Finalisteista Kiinan Wang Xiaojingilla (kuudes - 15/25) ja Australian Laetisha Scanlanilla (toinen - 43/50) oli jo aiemmin saavutettuna olympiatiketit viime vuoden MM-kilpailuista.

Olympiapaikkaan venyivät Meksikon maailmancupissa peruskilpailun kakkonen ja finaalin voittaja, Italian Jessica Rossi (45/50 kiekkoa)sekä kolmanneksi yltänyt Kiinan Deng Weiyun (32/40).Italialle ja Kiinalle olympiamaapaikka oli naisten trapissa jo toinen.

Neljänneksi finaalissa sijoittunut Ranskan Melanie Couzy (27/35) jäi ensimmäisenä rannalle Tokion kisapaikkajahdissa.

Orimattilalainen väläytti hyvää virettä jo viime kuussa, jolloin hän sijoittui neljänneksi Dohassa oltuaan silloin peruskilpailun kolmas kelpo tuloksella 120.

– Oma hyvä tekeminen on löytynyt. Nyt vaan se tekeminen pitäisi riittää ihan loppuun saakka. Onhan tässä näitä kinkereitä, vaikka aina se olisi hyvä saada nopeilla etapeilla homma hoidettua. Ei tämä finaali eukkoa lannista yhtään, vakuutti Mäkelä-Nummela.

Huhtikuun puolivälissä trap-naisilla on seuravaa maailmancupin osakilpailu Arabiemiirikuntien liitossa, Al-Ainissa, jossa on taas jaossa pari olympiapaikkaa.

- Lainausmerkeissä jatkossa olympiapaikan hakeminen pitäisi helpottua, kun nyt alkaa olla useita naisia, joilla on jo maapaikka hankittuna, tuumi Pekingin vuoden 2008 olympiavoittaja.

Mäkelä-Nummela tähtäsi peruskilpailussa trapin ME-tuloksen – Tokion olympiapaikka haarukassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat