Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Hyökkääjälupauksen tie liigapelaajaksi oli mutkainen, mutta kova asenne palkittiin: "Tälläiset tarinat ovat hienoja tarinoita"

Jere Innala on ollut runkosarjan aikana yksi HPK:n tehopelaajista.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Laitahyökkääjä Jere Innala
Jere Innala viettää Hämeenlinnassa ollessaan paljon vapaa-aikaansa joukkuekavereiden kanssa. "Ei me kyllä hirveesti jääkiekosta puhuta. Sitä saa ihan tarpeeksi täällä hallilla. Keskitytään vähän muihin asioihin."Mika Halme / Yle

HPK:n laitahyökkääjä Jere Innala saapuu Rinkelinmäen jäähallille treeniaamun alkajaisiksi. Aamiaiseksi laituri on syönyt sen tavallisen setin: puuroa ja rahkaa. Pukuhuoneessa farkut vaihtuvat shortseihin ja t-paitaan. Päähän lippis.

Joukkueen jäsenet puuhailevat aamuaskareitaan hallin huoltokäytävillä ennen lenkkiä ja tämän aamuista jalkojen voimantuottotestiä. Mailan tuunaaminen kuuluu rutiineihin. Innalalla yksi eristyisteippirulla kestää viikon tai korkeintaan kaksi.

– Ennen joka treeniä pistän erkkaa, pelisssä vaihdan joka erään ja lisäksi alkulämpöjen jälkeen. Tykkään aloittaa aina puhtaalta pöydältä, puhtailla erkoilla.

Tykkään aloittaa aina puhtaalta pöydältä, puhtailla erkoilla.

Jere Innala

Pelinumerolla 21 pelaavalla Innalalla oli vastikään pelinumeronsa mukainen syntymäpäivä. Hurjia pirskeitä ei tänä vuonna ollut, vaikka joukkueessa oli samana päivänä toinenkin syntymäpäiväsankari, Eetu Tuulola.

– Ei oikein kerkeä tässä nyt juhlia, kun alkaa play offit. Katsotaan sitten kauden jälkeen, sanoo Innala.

Innala ja Tuulola ovat kohdanneet ensimmäisen kerran jo Hämeenlinnassa keskussairaalan synnytysosastolla. Tuulola on tullut maailmaan vajaan tunnin ennen Innalaa.

– Tietenkin minä olen vanhempi, kuittailee Tuulola syntymäjärjestystä kysyttäessä.

HPK:n laitahyökkääjät Eetu Tuulola ja Jere Innala
Eetu Tuulolalla ja Jere Innalalla on vain tunnin verran ikäeroa.Kati Turtola / Yle

Runkosarjan tehopelaaja

Kuluva kausi on sujunut nuorelta laitahyökkääjältä mainiosti. Innala on noussut pistepörssin kärkijoukkoon ja kehuvia otsikoita on kauden aikana riittänyt. Tehohyökkääjä mätti runkosarjassa neljänneksi eniten maaleja, kaikkiaan 24. Innala itse ottaa kasvaneen huomion vastaan rauhallisesti.

– Onhan se ihan kiva, että puhutaan, mutta ei siihen auta hirveästi keskittyä. Pitää keskittyä olennaiseen ja pyrkiä parhaaseen joka päivä.

Vaikeahkon viime kevään jälkeen Innala satsasi erityisesti kesän omatoimiharjoitteluun. Kesätauon ajan hän treenasi kaksinkertaisen aerobicin maailmanmestarin Jouni Viitasen ja liigakonkari Juha Jokiharjun johdolla Tampereella.

– Siellä katsottiin koko ajan, että miten on mennyt. Saa vielä enemmän itsestään irti, kun menee tuollaiseen ammattivalmennukseeen, sanoo Innala.

HPK:n liigajoukkue valemnatajan neuvonpidossa jäähallin jäällä harjoituksissa.
Joukkue aamujäällä kuulemassa valmentajan ohjeistustaKati Turtola / Yle

Päättäväinen ja nopea laituri

Päävalmentaja Antti Pennanen muistuttaa, että Innalan tie liigapelaajaksi on ollut tavallista mutkaisempi. Innala ei vielä B-junioreissakaan mahtunut seuran SM-tason joukkueeseen, vaan on uurastanut eteenpäin kakkosjoukkueiden kautta.

– Jere ei ole tullut ihan helpointa polkua tähän tilanteeseen, missä hän on. Hän on joutunut jossain vaiheessa sietämään monenlaista asiaa ja se näkyy kyllä hänessä. Hän on ollut pienenä aina hyvä pelaamaan, mutta varmaan muissa asioissa on sitten ollut haasteita, että hän ei ole aina mahtunut kilpajoukkueeseen.

Pennanen luonnehtii Innalaa päättäväiseksi sekä hyväksi kilpailijaksi ja joukkuepelaajaksi. Taitoa Innalalta ei Pennasen mukaan ole koskaan puuttunut. Syksyllä Innala solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen HPK:n kanssa.

Kyllä se oma polku löytyy pelaajalle, jos on kunnianhimoa, halua ja asennetta riittävästi.

Antti Pennanen

174-senttinen Innala onkin itse sanonut kompensoivansa puuttuvia senttejä luistelullaan ja voima-ominaisuuksillaan, joita hän on viime aikoina pyrkinyt kehittämään.

– Luistelu ja pelikäsitys ovat vahvuuksiani. Nyt on vahvuutena noussut esiin suoraan syötöstä laukaus ja hyökkäyspeli.

Tänä syksynä Pennanen osasi odottaa seuran omalta kasvatilta hyvää kautta.

– Ei ole yllättänyt. Tälläiset tarinat ovat hienoja tarinoita. Kyllä se oma polku löytyy pelaajalle, jos on kunnianhimoa, halua ja asennetta riittävästi.

Lue myös:

HPK:n Teemu Turunen nousi tuntemattomuudesta SM-liigan tehokkaimmaksi: "Haluan voittaa tulevaisuudessa mestaruuksia"

Ilves haastaa Kärpät ja Lukko Tapparan – katso tästä puolivälierien otteluohjelma

Kärpät urakoi runkosarjassa ennätyspisteet - HPK ja HIFK jatkoivat suoraan Liigan puolivälieriin

Kommentti: SM-liigakauden kovin yllätys tuli Lahdesta – pohjat tehtiin neljä vuotta sitten moottorisahalla ja kauhunaamarilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat