Naisten SM-finaali uhkaa jäädä junioripoikien jalkoihin – paikka ja aika mysteeri kaksi päivää ennen ottelua: "A-nuoret ovat Jääkiekkoliiton arvoasteikossa ylempänä kuin Naisten Liiga"

Naisten Suomen mestaruus on katkolla Bluesille tämän viikon torstaina. Vielä ei tiedetä, missä ottelu pelataan ja mihin aikaan.

jääkiekko
Blues ja Ilves Naisten Liigan ensimmäisessä finaalissa Espoossa, maaliskuu 2019.
Blues ja Ilves taistelevat Suomen mestaruudesta.Mikko Ahmajärvi/Yle

Vajaan kahden ja puolen viikon päästä Espoossa alkavat MM-kisat takaavat, että naisjääkiekkoilu pääsee näkyviin ainakin juhlapuheissa. Supisuomalainen arkitodellisuus on hieman karumpi.

Naisten Suomen mestaruus on katkolla kaksi ensimmäistä SM-finaalia voittaneelle Espoon Bluesille ylihuomenna torstaina. Vielä tiistai-iltapäivällä kolmannen loppuottelun alkamisaika Tapiolan kakkoshallissa oli hämärän peitossa.

Epäselvyys johtuu siitä, että miesten puolella A-nuorissa Bluesilla on menossa puolivälieräsarja KalPaa vastaan. Blues johtaa puolivälieriä voitoin 2–1 ja voi katkaista ottelusarjan tänä iltana Kuopiossa.

– Jos KalPa voittaa ja A-nuorten puolivälieräsarja tasoittuu 2–2:een, me siirrymme pelaamaan Tapiolassa isomman Metro-areenan puolelle ja ottelun alkamisaika vaihtuu kello 18.30:sta 19.20:een.

– Jos A-nuorten ottelusarja katkeaa, pelaamme suunnitelman mukaisesti kotihallissamme Tapiola kakkosessa kello 18.30 alkaen, Bluesin naisten joukkueenjohtaja Jarkko Malm kertoo.

Ongelmallisen tilanteesta tekee Metro-areenalla torstaina käytettävissä oleva jääaika. Epätietoisuus johtuu hallin omistajan ulkopuoliselle firmalle myymästä "elämyskiekkopäivästä", minkä takia jääaikaa on käytettävissä torstaina vain 2,5 tuntia.

– Tuo jääaika riittää naisten liigan ottelulle, mutta nuorten SM-liigassa minimijääaika on 3,5 tuntia, Blues Juniorien toiminnanjohtaja Niko Merikanto selvensi STT:lle.

– Kyse ei missään nimessä ole A-nuorten asettamisesta naisten edelle. Bluesin juniorit tekevät hyvää ja tiivistä yhteistyötä kaikilla tasoilla Bluesin naisten kanssa, Merikanto täydensi.

Jääkiekosta on Espoossa ylitarjontaa

Suomen naisten maajoukkue saavutti vuoden takaisissa Etelä-Korean talvikisoissa olympiapronssia. Maajoukkue herättää yleistä kiinnostusta, mutta kotimainen sarjatoiminta on kirkkaista valoista etäämmällä.

Bluesin Malm ei ole katkera siitä, että naisten pääsarja uhkaa jäädä A-juniori-ikäisten miesten jalkoihin.

– A-nuoret ovat Jääkiekkoliiton arvoasteikossa ylempänä kuin Naisten Liiga. Täytyy muistaa, että niistä A-nuorista tulee lähivuosien miesten maajoukkuepelaajia, Malm sanoo ymmärtäväisesti.

Malm näkee, että espoolaisella jääkiekkoilulla on positiivinen ongelma. Jääkiekosta on jopa ylitarjontaa, vaikka miesten espoolainen lippulaiva Kiekko-Espoo pelaa kolmannella sarjaportaalla Suomi-sarjassa.

– Naiset pärjäävät, ja pojissa A-, B- ja C-juniorit ylsivät pudotuspeleihin. Harvoinhan tällaista sattuu, että matsit meinaavat mennä näin päällekkäin.

Blues on voittanut kautta aikojen 13 naisten mestaruutta, eli suomalaisseuroista eniten. Viime lauantaina Bluesin 6–1-kotivoittoon päättyneessä avausfinaalissa Ilvestä vastaan Tapiolassa oli 421 katsojaa.

– Jos saisimme kolmannen finaalin Tapiola kakkoseen ja sinne 500 katsojaa, häkki olisi suurin piirtein täynnä. Se on naisten liigassa kova yleisömäärä, Malm tietää.

Juttua muokattu 19.3. klo 17.53: Lisätty Blues Juniorien toiminnanjohtajan Niko Merikannon kommentit, jotka selventävät tapaukseen liittyviä jääaikasääntöjä.

Lue myös:

Bluesin naiset voiton päässä Aurora Borealis -kannusta – tehokas viimeistely ja ahnas ylivoima tuottivat taas isonumeroisen voiton

Mitaleilta putoaminen sisuunnutti – Minnamari Tuominen tavoittelee SM-kultaa ja MM-unelmaa Naisleijonien kanssa: "Haemme historiallista suoritusta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat