Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ranskan poliisi jäljittää kahta Venäjän dopingvyyhtiä johtanutta henkilöä – urheilupomo ja valmentaja ovat elinikäisessä toimitsijakiellossa

Valentin Balahnitshev ja Aleksei Melnikov olivat Venäjällä yleisurheilun johtotehtävissä ja mukana peittelemässä dopingin käyttöä.

yleisurheilu
Venäjä yleisurheilu kuvitus
Kahdesta venäläisestä urheilujohtajasta on tehty pidätysmääräys.AOP

Ranska on antanut Venäjän kahdesta entisestä urheilujohtajasta pidätysmääräyksen. Ranskan poliisi selvittää dopingin peittelyä ja tavoittelee kuultavakseen Venäjän yleisurheiluliiton entistä puheenjohtajaa Valentin Balahnitshevia ja entistä maajoukkuevalmentajaa Aleksei Melnikovia.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on määrännyt sekä Balahnitshevin että Melnikovin elinikäiseen toimitsijakieltoon Venäjän dopingskandaalin ja sen peittelyn takia. Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS on vahvistanut rangaistukset.

Melnikov valmensi Venäjän maajoukkueessa kävelijöitä ja kestävyysjuoksijoilta, ja venäläiskävelijät ovat kärynneet dopingista joukolla.

Balahnitshev on toiminut myös Venäjän olympiakomitean hallituksessa ja maan urheiluministeriön johtotehtävissä.

Viranomaiset tavoittelevat kuultavakseen myös IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin poikaa Papa Massata Diackia.

Interpol on tavoitellut Massata Diackia joulukuusta 2015. Toistaiseksi Senegal on kieltäytynyt luovuttamasta häntä Ranskaan.

Lue myös:

Venäjän kilpailukielto kansainvälisestä yleisurheilusta jatkuu – dopingpannasta vapautumisen kriteerit eivät vieläkään täyttyneet

MM-kisoissa hiljaa ollut Therese Johaug tuomitsi Seefeldin dopingskandaalin jyrkästi Expressenin haastattelussa: "Hirvittävän surullista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat