Suora

  • Urheiluruutu

Viimeisessä vaihdossa tehopisteille päässyt Eric Perrin poistui kaukalosta haikeissa ja tunnerikkaissa tunnelmissa: "Olen ylpeä urastani ja siitä, mitä olen saanut aikaan"

Jääkiekon SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalainen lopetti tappion kärsineenä, mutta kaikkensa antaneena ja ylpeänä urastaan. Videon kuvalähde: Telia TV.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Eric Perrin viimeisen ottelun jälkeen.

43-vuotiaan Eric Perrinin viimeiset luistimenvedot jääkiekon SM-liigassa eivät olisi voineet olla tyylikkäämpiä. Liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja päätti uransa tiistai-iltana, kun Lukko löi JYPin maalein 4–1 ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisevassa ottelussa.

SM-kullan jyväskyläläisille keväällä 2012 ratkaissut kanadalainen pelasi SM-liigassa 643 runkosarjaottelua tehopistein 189+343=532. Pudotuspeleissä hän keräsi 96 ottelussa 75 (28+47) pistettä. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin Suomen kaukaloissa Jokereiden paidassa kaudella 2000–2001, ja JYPin sekä Jokereiden lisäksi hän edusti Suomessa myös Turun Palloseuraa, Hämeenlinnan Pallokerhoa sekä Porin Ässiä.

"Lavalin leijonan" ilta ja ura päättyi tyylikkäästi, sillä hän syötti päädystä David Tomasekin kavennusmaalin ajassa 59.47.

– Yritimme vain puskea toisiamme eteenpäin vaihtopenkillä, että tekisimme edes yhden maalin. Syötin maalin takaa, kuten niin monesti aiemminkin uralla, ja jotenkin se ehkä sitten sopi kuvaan, Perrin sanoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Maalin jälkeen Perrin tuli ottamaan viimeisen aloituksen, jonka hänen annettiin voittaa. Hetki oli haikea ja tunnerikas.

– Oli hienoa, kuinka Lukko ja muut reagoivat esimerkiksi siinä aloituksessa. Tuollainen vetää nöyräksi, ja sitä alkaa miettiä taaksepäin, mitä olet tehnyt ansaitaksesi tällaista.

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja avauserän jälkeen Lukko johti vain yhdellä maalilla. Toisessa erässä Lukko-puolustajat Ville Heinola ja Rony Ahonen ohittivat Eetu Laurikaisen, ja JYPin kiri tyrehtyi viimeistään Brandon DeFazion tyhjään maaliin syntyneeseen osumaan.

Perrin näki jyväskyläläisten pelanneen paremmin kuin lauantaisessa sarjan avauspelissä.

– Tulimme mielestäni paremmin peliin kuin viime kerralla, taistelimme ja näytimme enemmän luonnetta. Emme vain löytäneet tapoja tehdä maaleja, ja se oli se meidän koko kauden tarinamme. Olen ylpeä joukkueesta, sillä taistelimme loppuun asti.

Eric Perrin.
Perrin sai ottelun jälkeen rehdit onnittelut upeasta urastaan Lukon pelaajilta.Juha Sinisalo / Lehtikuva

Jääkiekkoa jatkossakin

Kun DeFazio teki 4-0, ikitaistelijankin ajatukset alkoivat kääntyä jo siihen suuntaan, että kiri ei enää onnistu. Perrin oli valmistautunut tilanteeseen, mutta kotona istumalla ei voi simuloida kaikkia ajatuksia ja tilanteita.

– En olisi voinut pyytää uraltani enempää, ja nyt tunteet lyövät aika kovaa päälle. Kun olin kotona ja mietin tätä, ei se ole sama asia kuin nyt sitten täällä. Lopussa mietin vain, että olen nyt viimeistä kertaa jäällä. Olin kuitenkin valmistautunut tähän, olen ylpeä siitä, mitä olen saanut urallani aikaan ja ennen kaikkea siitä, millaisen perinnön ja mallin jätän lapsilleni.

Stanley Cupin Tampa Bayn paidassa keväällä 2004 voittanut Perrin halusi osoittaa viimeisessä haastattelussaan erityiskiitoksensa vaimonsa suuntaan.

– Olemme käyneet tämän kaiken läpi perheenä yhdessä, eikä tällainen ura olisi ollut koskaan mahdollinen ilman vaimoni tukea. Hän on kannustanut minua eteenpäin ilman mitään valituksia, ja minulle se on merkinnyt aina eniten.

Uransa jälkeisistä tulevaisuuden suunnitelmista Perrin ei osaa vielä sanoa, mutta jollain tavalla hän tulee olemaan jääkiekossa mukana jatkossakin.

– Peli ja laji ovat tuoreena mielessä, ja haluan pysyä jääkiekon parissa. Uskon, että voin auttaa muita eteenpäin, mutta en osaa sanoa vielä jatkosta. Kaikki on vähän avoimena, mutta katsotaan mitä olisi mahdollista tehdä ja missä, Perrin päätti.

Videon Perrinin uran viime hetkistä voi katsoa kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Ilves haastaa Kärpät ja Lukko Tapparan – katso tästä puolivälierien otteluohjelma

Ilves ja Lukko puolivälieriin, SaiPa ja JYP kesälomalle – Eric Perrin sai syöttöpisteen mittavan uransa viimeisessä vaihdossa

Kommentti: JYPin urheilullinen romahdus on ollut dramaattista

SaiPa lähti juhlakauteen suurin satsauksin ja odotuksin, mutta puolivälierät jäivät haaveeksi: “Pitää katsoa peiliin ja miettiä, onko johtamistapani ollut liian ankara”

IL: Sami Kapanen Sveitsissä neuvottelemassa päävalmentajasopimuksesta – urheilujohtajan mukaan ei ole mitään kerrottavaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat