Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rajusti MM-kisoissa pettynyt Kaisa Mäkäräinen ”palaa työpaikalle” kauden viimeiseen osakilpailuun – suomalaistähti tietää, missä pitää onnistua maailmancupin päätöksessä

Kaisa Mäkäräisen mukaan haastetta tuovat maailmancup-kauden huipennuksessa Holmenkollenilla sää ja vaikea tulo pystypaikalle.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Getty Images

Joskus noin 50 minuutin pituinen lento saa pahemmankin pettymyksen huuhtoutumaan. Näin kävi suomalaisille ampumahiihtäjille, kun he siirtyivät Ruotsista Östersundin MM-kisoista Norjaan Holmenkollenille maailmancup-kauden viimeiseen kisaviikonloppuun.

MM-kisoissa rajusti pettynyt Suomen ykköstähti Kaisa Mäkäräinen kertoo, että hyvästä säästä on tullut hyvä mieli Oslossa.

– Ihan kiva olla täällä kahden viikon lumisade- ja tuulihässäkän jälkeen, Mäkäräinen tunnelmoi Yle Urheilulle.

Mäkäräisen mukaan talvi on mennyt nopeasti ohi. Mäkäräinen ei lähde spekuloimaan, onko kisoihin paluu heti rankan MM-rupeaman jälkeen hyvää terapiaa.

– Tämä on työhönpaluu. Täällä ovat MM-mitalistit ja sitten myös mitaleilta ulosjääneet samassa paikassa samaan aikaan tekemässä perustyötä. Arki ei hirveästi muutu, olivat ne kisat menneet miten tahansa, Mäkäräinen sanoo.

Lämmin sää, noin kahdeksan astetta, tuo myös haasteita suksivalinnoille.

– Täällä on todella monenlaista lunta. On todella kuivia kohtia ja on ihan liippaisia aurinkokohtia. Keli on varmasti haasteellinen sekä kalustolle että huollolle löytää parhaat mahdolliset välineet. Mutta sen eteen tehdään töitä, Mäkäräinen sanoo ja uskoo, että hyvät sukset löytyvät alle.

Päätösviikonloppuun lähdettäessä Mäkäräinen on kokonaiskilpailun viidentenä. Matkaa neljänteen sijaan ja Slovakian Anastasia Kuzminaan on jo 110 pistettä. Mutta Mäkäräisen takana hengittävät Ruotsin Hanna Öberg vain viiden ja Slovakian Paulina Fialkova yhdeksäntoista pisteen päässä. Viikonloppuna taistellaan pikakilpailussa, takaa-ajossa ja yhteislähdössä.

– Toivottavasti saisi jonkun hyvän startin alle. Ihan hyviä muistoja on täältä, mutta on vedetty vihkoonkin, viime vuonna arvostetun Holmenkollen-mitalinkin saanut Mäkäräinen toteaa.

Ainakaan palkintorahoissa mitattuna Mäkäräisen sijoituksella kokonaiscupissa ei ole todella valtavaa merkitystä. Viidennestä sijasta tulee 13 000 euroa, kun seitsemännestä sijasta palkintosumma on 9 000 euroa. Mäkäräinen ainakin tietää, missä pitää Holmenkollenilla onnistua.

– Ampumaantulo on vähän kinkkinen varsinkin pystypaikalle. Siinä on kohtuullisen kovavauhtinen lasku varsinkin tällaisella kelillä. Pitää aika nopeasti jarruttaa tuohon ja olla valmis ampumaan. On täällä käyty kuitenkin sen verran monta kertaa, että pitäisi tietää oma paras tapa lähestyä, Mäkäräinen muotoilee.

Naisten pikakilpailu Oslon Holmenkollenilla torstaina kello 17.20 alkaen TV2:ssa ja Areenassa.

Lue lisää:

Asiantuntijan mukaan Mäkäräisen harteilla oli enemmän paineita kuin hän antoi itse ymmärtää – "Se oli nähtävissä kaikessa hänen tekemisessään"

Karvaasti pettynyt Kaisa Mäkäräinen poistui itku kurkussa tv-haastattelusta: suomalainen halusi MM-kisoista enemmän kuin sai – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään"

Ampumahiihdon päävalmentaja ravistelisi suomalaista valmennuskulttuuria – vaatii enemmän yhdessä tekemistä ja yhden mallin mukaan toimimista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat