Serbia piinasi uudistunutta Saksan miesten jalkapallomaajoukkuetta – kotiyleisö buuasi puoliajalla

Tasoitusosuman iskenyt Leon Goretzka pelasti Saksan nöyryytykseltä.

Saksan päävalmentaja Joachim Löw ei ollut aivan tyytyväinen näkemäänsä. Kuva: AOP

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen "uusi alku" ei käynnistynyt kovin lennokkaasti, kun joukkue pelasi 1–1-tasapelin ystävyysottelussa Serbiaa vastaan kotiyleisönsä edessä.

Päävalmentaja Joachim Löw uudisti maajoukkuetta kovalla kädellä epäonnistuneiden MM-kisojen ja heikosti sujuneiden Kansojen liiga -otteluiden jälkeen. Kokenut maailmanmestarikolmikko Jerome Boateng, Mats Hummels ja Thomas Müller saivat lähteä. Samalla Löw halusi antaa tilaa nuorille pelaajille.

Keskiviikkona Saksan avauskokoonpanossa nähtiinkin runsaasti nuoria: esimerkiksi 19-vuotias Kai Havertz, 22-vuotiaat Julian Brandt ja Lukas Klostermann sekä kärjessä Timo Werner, 23.

Pitkään näytti siltä, että Löwin julistama uusi alku uhkasi jatkua kuten edeltävätkin maajoukkueottelut. Serbia siirtyi ottelussa johtoon 12. minuutilla Luka Jovićin osumalla ja näkemästään suivaantunut kotiyleisö buuasi tappioasemasta puoliajalle lähteneelle joukkueelle.

Vaihdosta sisään tullut Leon Goretzka pelasti Saksan ja Löwin nöyryytykseltä, kun hän tasoitti ottelun 1–1:een ottelun 69. minuutilla.

Saksa haki vimmatusti voitto-osumaa, ja esimerkiksi Leroy Sanélla oli paikkansa viedä isäntäjoukkue johtoon.

Manchester Cityn laituri oli vierasjoukkueen hampaissa läpi ottelun. Lisäajalla Milan Pavkov tuli vielä punaisen kortin arvoisesti tähtipelaajan jaloille, mutta Sané näytti selvinneen tilanteesta säikähdyksellä.

Tosikoitokseen Saksa pääsee sunnuntaina, kun se kohtaa EM-karsinnoissa sunnuntaina Hollannin.

Lue myös: