Suora

  • Urheiluruutu

Hurjaan pistevireeseen palannut Lauri Markkanen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan – "Koko joukkueella oli erittäin hyvä panostus"

Chicago Bulls pelasi Washington Wizardsia vastaan muun muassa ilman tähtipelaajaansa Zach LaVineä.

NBA
Lauri Markkanen
Lehtikuva / Getty Images / AFP

Lauri Markkanen pelasi yhden NBA-kauden parhaista ottelustaan, kun Chicago Bulls kairasi keskiviikon NBA-kierroksella jatkoaikavoiton Washington Wizardsista. Markkanen oli joukkueensa pistesankari Bullsin voittaessa kotonaan pistein 126–120.

Markkanen nakutti vajaassa 38 minuutissa 32 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 12/21, poimi 13 levypalloa ja jäi viidellä korisyötöllä vain yhden päähän NBA-uransa yhden ottelun ennätyksestä.

Katso Markkasen tähtihetket Washingtonia vastaan tästä jutusta.

Bulls pelasi ottelussa ilman Zach LaVineä, Otto Porter Junioria ja Chandler Hutchisonia.

– Osoitimme, että vaikka meiltä puuttuu pelaajia, pystymme nostamaan tasoamme ja voittamaan, Markkanen sanoi BullsTV:n haastattelussa.

– Koko joukkueella oli erittäin hyvä panostus tässä pelissä.

Kahdeksasta kolmosyrityksestään Markkanen sai sisään viisi. Niistä tärkein lisäsi Bullsin johdoksi 124–119, kun jatkoaikaa oli jäljellä 32 sekuntia. Ennen keskiviikon ottelua Markkanen oli jäänyt yhdeksässä peräkkäisessä ottelussa alle 20 pisteeseen.

Lisälatausta otteluun toi se, että vastakkain oli entisiä joukkuetovereita. Kauden Bullsissa aloittaneet Bobby Portis ja Jabari Parker saivat kumpikin 38 minuuttia peliaikaa entistä seuraansa vastaan. Portis keräsi 15 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa. Parker taas oli Wizardsin paras korintekijä 28 pisteellä, jotka syntyivät heittotarkkuudella 11/18.

Portis sai epäurheilijamaisen virheen osuttuaan Markkasta kasvoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 50 sekuntia. Markkanen upotti vapaaheitot ja kasvatti Bullsin johdoksi 112–109.

– En ole nähnyt tilannetta uudelleen, mutta en usko että se oli tahallista. En usko että hän on sellainen. Bobby vain pelaa aina niin kovaa, että kaikenlaista tapahtuu, Markkanen kommentoi tilannetta kaapelitelevisiokanava ESPN:n nettisivuilla.

Bullsin pelinjohtaja Kris Dunn heitti kauden ennätyspisteensä 26, joista kahdeksan syntyi jatkoajalla. Dunn myös syötti 13 koria.

– Olen uhrautunut tälle joukkueelle, sillä meillä on niin monia korintekijöitä. Ymmärrän sen. Samaan aikaan minulla on olo, että minun on palattava siihen, mitä minä teen. Minun on oltava aggressiivisempi, Dunn sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Lue myös:

Lauri Markkanen joukkueensa pistekuningas – Chicagolle täpärä jatkoaikavoitto Washingtonista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat