Kommentti: Kekäläisen sijoitukset ovat tuottaneet huonosti – Columbus sukeltaa kohti valtavaa fiaskoa

Columbus iski siirtotakarajalla kaiken peliin. Toivottua nostetta ei kuitenkaan ole ollut näkyvissä, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

NHL
Jarmo Kekäläinen
AOP

Columbuksen suomalais-GM Jarmo Kekäläinen keräsi paljon kehuja rohkeudestaan helmikuun lopun siirtotakarajalla. Moni odotti nurkkaan ajetun Kekäläisen kauppaavan sopimusneuvotteluista kieltäytyneen Artemi Panarinin, mutta sen sijaan suomalaismanageri hyökkäsi.

Kekäläinen ei kaupannutkaan Panarinia. Eikä maalivahti Sergei Bobrovskia, joka on niin ikään tiettävästi haluton jatkamaan Blue Jacketsissa.

Columbus hyökkäsi ja nappasi markkinoilta monien havittelemat Ottawa-pelaajat Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin. Näiden lisäksi seura hankki täydennystä niin puolustuskalustoon (Adam McQuaid) kuin maalivahtiosastolle (Keith Kinkaid). Sen sijaan, että seura olisi luopunut tähdistään ja ottanut askeleen taaksepäin, se iski kaiken peliin tulevaa kevättä ajatellen. Toistaiseksi sijoitukset ovat tuottaneet heikosti.

Columbus on toki tällä päivämäärällä edelleen kiinni itäisen konferenssin toisessa villi kortti-paikassa, mutta edes paikka kevään huipennuksessa ei ole vielä varma. Ei ole, koska joukkue on voittanut siirtotakarajan jälkeen kahdestatoista ottelusta ainoastaan viisi. Sen pisteprosentti (45,8) takarajan jälkeen riittää NHL:ssä sijalle 25. Trendi on vähintäänkin huolestuttava.

Uusista pelaajista etenkään Duchene ei toistaiseksi ole pystynyt olemaan avuksi toivotulla tavalla. Sopeutuminen vie toki aina aikansa, mutta aikaa ei juurikaan enää ole tarjolla. Jos sinitakkien kurssi ei oikene seuraavan yhdeksän ottelun aikana, kaikki päättyy valtavaan fiaskoon.

Neljä (2+2) pistettä kahteentoista otteluun on Duchenelta ehdottomasti liian vähän, tapahtui kaukalossa muuten miten hyviä asioita tahansa. Ja nythän muistamme, että kahden lupaavan nuoren lisäksi vaihdossa Ottawaan meni yksi ykköskierroksen varausvuoro – pelaajasta, jonka jatkamisesta Columbuksessa ei ole mitään takeita. Eikä Columbuksen tilanteessa edes ole viime kädessä kyse Duchenesta, Dzingelistä tai McQuadista.

Huolestuttavinta on, että siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen sulkeutui myös ykkösketjun hanat. Supertähti Panarin on tehnyt kahteentoista edelliseen otteluun yhden maalin, ykkössentteri Pierre-Luc Dubois ei sitä yhtäkään. Cam Atkinsonin saldo kahdestatoista ottelusta kirjataan lukemin 4+2.

Jos Columbusta läpi kauden kantanut ykkösketju hyytyy, mitään toivoa ei ole. Ei alkeellisintakaan.

Tätä taustaa vasten tiistain Calgary-ottelu antoi lupauksen paremmasta. Tolpat ja ylärimat kilisivät, kun ykkösketju iski kehiin käsittämättömät 25 laukaisuyritystä, näistä kymmenen osui tolppien väliin. Tulosta ei vielä tullut, mutta tiistain kaltaisilla otteilla se on vain ajan kysymys.

Se jokin Columbuksessa kuitenkin mättää. Joukkue, joka voitti ennen siirtotakarajaa seitsemän peliä kymmenestä, ei operoi kauden tärkeimmissä peleissä rennosti. Joukkue miettii liikaa, mikä näkyy väkinäisenä tekemisenä ja pakottamisena. Uudet pelaajat eivät ole vielä löytäneet kotiaan, mistä osin johtuen Columbus ei pelaa neljän ketjun ja kolmen parin yhtenäisenä joukkueena.

Ajoittain tuntuu kuin joukkue kantaisi kovien satsauksien tuomia paineita harteillaan.

Eikä loppusuoran otteluohjelma anna sinitakeille armoa. Yhdeksästä ottelusta peräti kuusi on vierasotteluita ympäri mantereen Vancouverista Nashvillen kautta Buffaloon. Lisäksi vastaan tulee huippujoukkueita, kuten Boston, Nashville, Islanders. Lisäksi edessä on elintärkeä ottelu Montrealia vastaan.

Eikä pelkkä pudotuspeleihin eteneminen edes riitä Columbuksen seurajohdolle, kuten Kekäläinen siirtotakarajalla ilmoitti. Satsauksia ei tehty yhtä pudotuspelisarjaa silmällä pitäen. Tämä ei ainakaan vähennä ahdistusta joukkueen ympärillä, sillä jokainen kaupungissa ymmärtää, että viime viikkojen otteet eivät riitä ensimmäisellä kierroksella neljää ottelua pidemmälle.

Panokset ovat kovat, mutta voittajaksi pitää kasvaa. Nyt jos koskaan mitataan, mihin Columbuksen sinänsä laadukkaasta ydinryhmästä on.

Lue myös:

Aleksander Barkov on osoittanut, että vähemmän on enemmän – NHL:n tämän hetken tehokkain pelaaja nauttii kaventuneesta jääajasta

Tampa Bayn Nikita Kutsherov jatkoi kovaa pistetehtailuaan – Patrik Laine jäi pisteittä, kun Winnipeg voitti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat