Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sisujengi kahmi mitaleja ja positiivisia muistoja Special Olympics -kesämaailmankisoista – "Tämä on jotain paljon enemmän kuin mitaleja"

Suomi keräsi yhteensä 47 mitalia kaikkien aikojen suurimmassa Special Olympics -tapahtumassa.

vammaisurheilu
Sanna Sepponen ja Suomen Special Olympics -joukkueen jäseniä kannustamassa omiaan jalkapallokatsomossa.
Sisujengiläiset kannustivat Suomea Special Olympicsin jalkapallokatsomossa.Berislav Jurisic / Yle

Suomen joukkueen, Sisujengin, matka Special Olympics -kesämaailmankisoihin tuli päätökseen torstaina. Kilpailut olivat joukkueelle suuri menestys.

Suomen 70 urheilijan joukkue rohmusi yhteensä peräti 47 mitalia, joista 13 kultaista, 21 hopeista ja 13 pronssista. Mitalisaalista tärkeämpää olivat kuitenkin muut ilon hetket tapahtuman aikana.

– Mitaleja tuli paljon, mutta se ei näissä kisoissa suinkaan ole ainoa menestyksen mittari. Parhaiten menestys ilmenee meidän urheilijoidemme ilmeistä ja positiivisista kommenteista. Nämä ovat olleet joukkueen jäsenille ikimuistoiset kisat, toteaa Special Olympics Finlandin johtaja Riikka Juntunen.

Juntusen mukaan Suomi on vahva kehitysvammaisten urheilumaa, sillä urheilijat voivat harrastaa lajiaan paikallisissa urheiluseuroissa. Monissa maissa näin ei ole.

Ensimmäistä kertaa kertaa arabimaassa järjestetyssä suurtapahtumassa oli mukana yli 190 maata, joista moni oli ensi kertaa mukana. Ennätyksellinen osallistujamäärä kertoo kehitysvammaisten aseman paranemisesta monissa Afrikan ja Aasian maissa.

Neljän vuoden välein järjestettävät Special Olympics -kesämaailmankisat järjestetään seuraavan kerran Berliinissä vuonna 2023. Ruotsi isännöi talvimaailmankisoja vuonna 2021.

Lue myös:

Arvokisakonkari Sanna Sepponen on löytänyt urheilun ilon ja haluaa näyttää esimerkkiä – "Ketään ei saa syrjiä"

Ennätyssuuret Special Olympics -kilpailut – Sisujengissä ensimmäistä kertaa enemmän nais- kuin miesedustajia

Suomi lähettää Special Olympics -maailmankisoihin 71 urheilijaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat