Emmi Peltosen ex-valmentajan luistelijoiden yhteenotosta rajuja väitteitä – potkaisiko amerikkalaistähti kilpakumppaniaan MM-kisoissa?

Yhdysvaltojen Mariah Bellin tekoja tutkitaan taitoluistelun MM-kisoissa Japanissa.

urheilu
Mariah Bell
Mariah Bellin epäillyt toimet MM-taitoluistelussa ovat kuumentaneet tunteita.Stanislav Krasilnikov/TASS/All Over Press

Parhaillaan Japanissa käytävissä taitoluistelun MM-kisoissa puhuttavat naisten lyhytohjelman lämmittelyn tapahtumat.

Etelä-Korean joukkue on tehnyt valituksen siitä, että amerikkalainen Mariah Bell olisi tarkoituksella vahingoittanut eteläkorealaista kilpakumppaniaan. Lim Eun-Soo olisi saanut haavan jalkaansa sen jälkeen, kun Bell oli potkaissut kilpakumppaniaan. Väitteen on tehnyt Limiä edustava agenttitoimisto.

Kansainvälinen luisteluliitto ISU aikoo tutkia väitteet.

– Tässä vaiheessa on vaikea päätellä, että Bell olisi aiheuttanut vamman tarkoituksella, Korean taitoluisteluliiton jäsen kertoi uutistoimisto AFP:lle.

– Sitä on vaikea sanoa tapahtumasta otetusta videosta.

Lim Eun-Soo
Stanislav Krasilnikov/TASS/All Over Press

16-vuotiaalle Limille laitettiin laastari ennen lyhytohjelmaa. Lim luisteli ennätyspisteensä 72,91. Ennen vapaaohjelmaa Lim on viidentenä juuri yhden sijan Bellin yläpuolella. Eroa kaksikon välillä ennen perjantain vapaaohjelmaa on vain 1,65 pistettä. Selvässä johdossa on Venäjän Alina Zagitova pistein 82,08.

Limin agenttitoimiston mukaan on syytä epäillä, että Bellin potkaisu oli tahallinen. Heidän mukaansa Lim luisteli lähellä kaukalon reunaa. Bell olisi tullut Limin takaa ja kaatanut hänet.

Lim ja Bell luistelevat molemmat saman valmentajan alaisuudessa: Rafael Arutunianin. Hän on jo toiminut pitkään taitoluisteluhuippujen valmentajana. Aiemmin Arutunian ohjasi Emmi Peltosta, kun suomalaistähti kävi leireilemässä Yhdysvalloissa. Nykyään Sveitsistä oppia hakemassa käyvä Peltonen karsiutui vapaaohjelmasta MM-kisoissa.

Limin manageriryhmittymä kertoi eteläkorealaismedialle, että Bell on kiusannut Limiä useiden kuukausien ajan ennen MM-kisoja.

Tunnetuin vastaavanlainen tapaus taitoluistelussa on vuodelta 1994 ennen Lillehammerin olympialaisia, kun amerikkalaistähtien taistossa Tonya Hardingin ex-aviomies ja turvamies järjestivät Nancy Kerriganin pahoinpitelyn.

Taitoluistelun MM-kisojen lähetysajat Ylen kanavilla:

Torstai 21.3.

Pariluistelun vapaaohjelma: Areena kello 3.25, TV2 kello 18.45

Miesten lyhytohjelma: Areena kello 8.55, TV2 kello 20.15 (Valtter Virtanen)

Perjantai 22.3.

Jäätanssin rytmitanssi: Areena kello 4.55, TV2 kello 14.50 (Juulia Turkkila - Matthias Versluis)

Naisten vapaaohjelma: Areena kello 10.25, TV2 kello 12.30

Lauantai 23.3.

Jäätanssin vapaatanssi: Areena kello 5.25, TV2 kello 18.55

Miesten vapaaohjelma: Areena kello 10.25, TV2 kello 13.00

Sunnuntai 24.3.

Loppunäytös: Areena kello 8.00, TV2 kello 18.30

Lue lisää:

Kaksinkertainen maailmanmestari luotsaa Emmi Peltosta ja kokee jotain selittämätöntä: "Emmin kaltaisia luistelijoita ei ole tällä hetkellä"

Viveca Lindfors voitti SM-kultaa – Emmi Peltonen paljasti vaihtaneensa valmentajaa: "Se tässä on parasta, että isä asuu siinä vieressä"

Pikakomennuksella MM-kisoihin lähtenyt Emmi Peltonen oli harmissaan lyhytohjelmansa jälkeen – "Ei se ollut yhtään sitä, mihin pystyisin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat