Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jyräävätkö kiinalaiset Tukholman Dota-turnauksen voittoon? Asiantuntijan papereissa yllätyshaastaja Venäjältä

Yle E-urheilun asiantuntija Benjamin Läärä harmittelee Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen ja Team Liquidin alavirettä major-turnauksessa.

Dota 2
Xu "fy" Linsen
Futisjätti PSG:n alla pelaava kiinalaisjoukkue PSG.LGD on yksi Tukholman Dota 2 -major-turnauksen mestarisuosikeista.DreamHack

Dota 2:n major-turnaus huipentuu viikonloppuna Tukholmassa. Virallisesti nimellä DreamLeague 11 kulkevia kisoja on pelattu jo viime viikosta alkaen, ja kuusitoista joukkuetta on kutistunut kuuteen.

Jatkossa on kattaus maailman kärkijoukkueita, mutta turnauksessa on nähty myös useita yllätystuloksia ja -tippumisia. Yksi näistä on Suomen tähtipelaajan Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen edustaman Team Liquidin alavire ja putoaminen Tukholman Annexet-areenalla perjantaina 22.3. käynnistyvästä finaalivaiheesta.

Liquid aloitti lohkovaiheen viikko sitten 2-0-voitolla J.Stormista, mutta Team Secretiä ja Keen Gamingia vastaan tuli molempia vastaan pahasti kuokkaan 0-2.

- A-lohko oli Team Secretin dominanssia ja Team Liquidin alisuorittamista. Liquid oli kuin varjo entisestään, analysoi Yle E-urheilun asiantuntija Benjamin "Notah" Läärä.

- Jatkopeleissä koettiin sitten se turnauksen suurin pettymys, kun Chaos Esports Club suorastaan teurasti Team Liquidin. Chaoksella oli paremmat linjat ja Liquidin alisuorittaminen jatkui. Pelikin kesti vain 22 minuuttia.

Lasse Urpalainen
Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen edustama Team Liquid putosi jatkosta Chaos Esports Clubia vastaan jo sunnuntaina 17.3..DreamHack

Kun Jesse "JerAx" Vainikan ja Topias "Topson" Taavitsaisen edustama OG ei Tukholmassa edes pelaa, käydään kuuden joukkueen finaalivaihe ilman yhtäkään suomalaispelaajaa.

Muita jatkopelien yllätyksiä järjesteli esimerkiksi Liquidille hävinnyt J.Storm, joka passitti alemmassa kaaviossa sekä maineikkaan Natus Vinceren että Mineskin kotimatkalle. Ennakolta heittopussiksi arvioitu Infamous pudotti puolestaan väkevän kiinalaisnipun EHOMEN jatkosta.

Major-mestaruudesta taistelevien kuuden jengin joukkoon yllättäjien kiri ei kuitenkaan riittänyt. Voitosta taistelevat kolme kiinalaisjoukkuetta: PSG.LGD, Keen Gaming ja Vici Gaming, kaakkoisaasialaisella miehistöllä pelaava Fnatic, eurooppalainen Team Secret sekä venäläinen Virtus.pro.

Kiinalaiset vahvoilla, yllättääkö Virtus.pro?

Puolet Tukholman finalistijoukkueista – PSG.LGD, Vici Gaming ja Keen Gaming – ovat kiinalaisia. Kiinalaisjoukkueet ovat myös suurimpia mestarisuosikkeja.

- En ihmettelisi yhtään, jos pääsemme näkemään kiinalaisen joukkueen nostavan major-pokaalin ilmaan, Läärä ennakoi.

Ranskalaisen jalkapallon suurseuran Paris Saint-Germainin nimen alla pelaava kiinalaisviisikko PSG.LGD on esimerkiksi ehdottomia maailman kärkijoukkueita, ja joukkue nähtiin muun muassa viime kesän MM-loppuottelussa Vainikan ja Taavitsaisen OG:ta vastaan.

Roman "RAMZES666" Kushnarev
Carry-roolia pelaava Roman "RAMZES666" Kushnarev ja venäläistiimi Virtus.pro voivat yllättää Tukholmassa.DreamHack

Tukholmassa joukkue on voittanut kaikki pelinsä häviten vain yhden kartan. Ylemmän kaavion välierässä vastaan asettuva toisen kiinalaisjoukkueen Vicin ainoa tappio turnauksessa tuli puolestaan jo pudonnutta Evil Geniusesia vastaan.

- Mutta sitten taas Virtus.prolla ja Team Secretillä on myös varmasti veren maku suussa. Pudotuspeleistä yksikään peli ei tule olemaan helppo millekään joukkueelle, Läärä pohtii eurooppalaisten mahdollisuuksia.

- Itse nostan Team Secretin turnauksen TOP3:een PSG:n ja Vicin rinnalle. Virtus.pro puolestaan todisti EG:tä vastaan, että se vanha kunnon viime vuoden majoreita dominoinut VP löytyy vielä sieltä kuoren alta.

- Jos Virtus.pro pelaa yhtä hyvin nyt lopputurnauksessa, en yllättyisi yhtään, jos he veisivät koko roskan, Läärä päättää.

Tukholman Dota 2 -major-turnaus suorana Yle Areenassa ja Yle E-urheilun Twitchissä (siirryt toiseen palveluun) 22.–24. maaliskuuta.

Lue lisää:

Dota 2:n major-turnaus huipentuu Tukholmassa – näin pelit näkyvät Ylellä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat