Kaisa Mäkäräinen jäi taas kauas kärjestä – maailmancupin voittotaistoon iso käänne

Kaisa Mäkäräinen ampui pikakilpailussa Holmenkollenilla kaksi ohilaukausta.

ampumahiihto
LEHTIKUVA Kaisa Mäkäräinen
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärjestä maailmancupin päätösviikonlopun pikakilpailussa Oslossa Holmenkollenilla.

Viime viikolla Ruotsissa MM-kisoissa pettynyt Mäkäräinen ampui kisassa yhteensä kaksi ohilaukausta. Sekä pysty- että makuupakoilta tuli yksi ohilaukaus. Maalissa Mäkäräinen jäi puolitoista minuuttia kisan voittaneesta Slovakian Anastasia Kuzminasta. Mäkäräinen oli 32:s.

– Kuvittelin, että olisin ollut tuloslistalla parempi. Mutta en osaa sanoa, miksi oltiin niin paljon perässä muita, Mäkäräinen ihmetteli Yle Urheilun haastattelussa.

Kilpailussa saatiin myös käänne maailmancupin voittotaistoon. Ennen kilpailua italialaiset Dorothea Wierer ja Lisa Vittozzi olivat tasapisteissä kokonaiskilpailun kärjessä. Mutta Vittozzi ampui ensimmäisellä paikalla kolme ohilaukausta. Toisella ampumapaikalla tuli vielä kaksi ohilaukausta ohi. Ohilaukauksia tuli siis yhteensä viisi, kun Wierer selvisi yhteensä vain yhdellä

Wierer oli kisan 11:s. Vittozzi oli vasta 68:s, eikä päässyt näin lauantain takaa-ajokisaan.

Wierer otti näin kovan askeleen kohti kokonaiskilpailun voittoa. Takaa-ajon jälkeen kisataan vielä sunnuntaina yhteislähtökisa kauden päätteeksi. Ero on nyt 30 pistettä, mutta se kasvaa vielä ennen viimeistä kisaa Vittozzin karsiuduttua lauantailta pois.

Mäkäräinen jäi Östersundin MM-kisoissa ilman mitalia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013. Parhaaksi sijoitukseksi henkilökohtaisilla matkoilla jäi pikakilpailun 12. sija. Mäkäräinen piti ennen Holmenkollenin viikonloppua hallussaan kokonaiscupissa viidettä sijaa, mutta nyt sekin on vaarassa karata käsistä. Kokonaiscupin loppupisteissä Mäkäräinen on viimeksi ollut viiden parhaan ulkopuolella kaudella 2009–2010.

Ennen viikonlopun kisoja Mäkäräinen on seitsemäntenä. Ero kuudentena olevaan Ruotsin Hanna Öbergiin on 10 pistettä ja viidenneksi nousseeseen Slovakian Paulina Fialkovaan 20 pistettä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Katso suorana: Kaisa Mäkäräinen palaa maailmancupiin MM-pettymyksen jälkeen

Rajusti MM-kisoissa pettynyt Kaisa Mäkäräinen ”palaa työpaikalle” kauden viimeiseen osakilpailuun – suomalaistähti tietää, missä pitää onnistua maailmancupin päätöksessä

Asiantuntijan mukaan Mäkäräisen harteilla oli enemmän paineita kuin hän antoi itse ymmärtää – "Se oli nähtävissä kaikessa hänen tekemisessään"

Karvaasti pettynyt Kaisa Mäkäräinen poistui itku kurkussa tv-haastattelusta: suomalainen halusi MM-kisoista enemmän kuin sai – "Ei sitä varmaan kukaan muu pysty käsittämään"

Suomen päävalmentaja Jonne Kähkösellä ristiriitaiset tunnelmat: naiset alisuorittivat, miehet nostivat tasoaan – "Mitali oli realistista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat